Mai esimesel hingamispäeval on adventkoguduses misjonihingamispäev

Avaldatud 30.4.2019

Eeloleval hingamispäeval, 4. mail on üleilmses adventkoguduses misjonihingamispäev „Räägi sellest maailmale”.

Eesti liidu isikliku teenistuse juhi Mervi Kalmuse sõnul on tegu meeldetuletava päevaga. „Meil kõigil on vaja meelde tuletada asju, mida me niikuinii teame: rääkida koguduse missioonist, sellest, et meid kutsutakse üles kolmekordsele pühendumisele,” ütles Mervi ning selgitas, et kolmekordse pühendumise esimene aste on inimene ise, tema suhte kvaliteet Jumalaga. Järgmine tasand on kogudus – kuidas me omavahel läbi saame, missugust sõnumit meie ühine elu väljapoole saadab. Ning kolmas tasand on eesmärgistatud, kogudusest väljapoole suunatud misjonitöö. „Neid asju tuletame sel hingamispäeval meelde. Uut või midagi sellist, mida me ei oleks varem teadnud, selle teemapäeva raames ei ole.”

Lisaks kolmele nimetatud tasandile mõtlemisele ja meeldetuletamisele soovitab Mervi kõigil üles otsida meie kohaliku liidu tegevuskava aastateks 2017–2020, mis sai selle vastuvõtmise järel kõigile koguduseliikmetele jagatud.

Eesti liidu tegevuskava 2017–2020 saab lugeda ka siin.

„Liidu tegevuskava avab kohalikku konteksti,” ütles Mervi. „Me ise liidu kontoris võtame selle aeg-ajalt kätte ja vaatame, kas me liigume nendes suundades. Me kõik võiksime need värske pilguga üle vaadata.”

Küsimusele, kas Jeesuse sõnastatud misjonikäsust (Matteuse 28:19, 20) ei piisa ja miks on tarvis kohalikke tegevuskavasid, vastas Mervi, et kuna misjonikäsk on nii suur ja kõikehõlmav ja „see on natuke nagu hästi laiade pintslijoontega visandamine, siis see, kuidas me detailid suure pildi sees välja joonistame, on igas ajas ja kultuuris erinev. See ongi põhjus, miks me peame sellele ikka ja jälle mõtlema. Detailid on erinevad ja meie siin põhjaeuroopalikus keskkonnas oleme väga erinevad võrreldes mõne teise maailma paigaga.”

Eesti kontekstist rääkides kutsus Mervi üles mõtlema, kuidas me jõuame oma kaasmaalasteni, inimesteni, kes ostavad kristalle või kes väidavad, et saavad kosmosest tervendavat energiat. „See on kontekst, mida paljudes teistes kohtades ja ei ole ja sellepärast on tarvis seda misiooni meelde tuletada kontekstis, kus sa oled.”

Seitsmenda päeva adventistide koguduse missioon

Seitsmenda päeva adventistide kogudus näeb end lõpuaja Jumala rahvana, nagu seda on kirjeldatud Piiblis (Ilmutuse 12:17). Koguduseliikmed nii üksikult kui ka ühiselt mõistavad oma ülesannet: elada ja kasvada Kristuse jüngritena, olla Jumala riigi saadikud ja saatkond, kuulutada Jeesuse peatset tagasitulekut.

Seitsmenda päeva adventistide koguduse ülesandeks on: kutsuda kõiki inimesi saama Jeesuse Kristuse jüngriks, kuulutada igavest evangeeliumit, nii nagu see on esitatud Pühakirjas (Ilmutuse 14:6–12), valmistada maailma ette Kristuse peatseks tulekuks.

Koguduse missooni tutvustav slaidiesitlus on siin.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat