Kirjastuselt kaks uut raamatut

Avaldatud 6.6.2019

Sel nädalal on koguduste liidu kirjastus IVA ilmutanud kaks uut raamatut: Ellen G. White’i „Tunnistused kogudusele” I köide ja Bradley Boothi "Seitsmenda päeva härg ja teisi Jumala imesid Nõukogude Liidus".

„Tunnistused kogudusele” I köide

Ellen G. White’i „Tunnistused” on esimene osa kaasaegsesse eesti keelde tõlgitud 9-osalisest seeriast. Eesti liidu kirjastusosakonna juht Jaanus-Janari Kogerman sõnas, et kogu seeria, aga eriliselt I köide sisaldab autori praktilisi nõuandeid, mis on olnud koguduse arengus olulised. „Need nõuanded on olnud olulised koguduse algusaastatel, kiire kasvu aastatel, ja need aitasid paika panna kõik selle, mis edasi tuli,” sõnas Jaanus-Janari.

Raamatu tõlkija Ellen Suits rääkis, et nii vana teksti tõlkimine nõuab suurt tähelepanu, kuna mõned sõnad võivad tähendada täna midagi muud kui ajal, mil raamat kirjutati. „Mida tol ajal sama nimetuse all saada oli ja mida mis sõnaga nimetati. Sõnakasutuses tuleb kindel olla, et sõna just seda tähendab,” ütles Ellen. „Peab ikka kontrollima, uurima, tükk aega taustatööd tegema, endale selguse looma ja siis saab hakata tõlkima.”

Raamatu toimetaja on Mall Kaaver. Väljaandmist toetas Arved Lint. Praegu on töös „Tunnistuste” II ja III köide. „Tunnistuste” I köites on 632 lehekülge ning raamat maksab 19 eurot.

"Seitsmenda päeva härg ja teisi Jumala imesid Nõukogude Liidus"

Teise uude raamatusse on autor Bradley Booth koondanud kolm imelist, kuid tõestisündinud lugu Nõukoguduse liidus elanud ustavate kristlaste tagakiusamisest ja Jumala kaitsest. Ja üks nendest lugudest on tõepoolest härjast, kes hakkas pidama hingamispäeva.

„"Seitsmenda päeva härg ja teisi Jumala imesid Nõukogude Liidus" on seotud loomadega, keda Jumal kasutas selleks, et adventkristlased saaksid elada ja tegutseda,” ütles Jaanus-Janari.

Raamatu tõlkija Ellen lisas, et põlvkond, kes mäletab veel Nõukogude liidu aega, loeb seda kindlasti tuttava tundega. „Meil Eestis ei olnud elu siiski nii karm, vanglasse inimesi kirikuskäimise pärast ei pandud, kuid võrdlus on olemas,” sõnas ta. Nooremad lugejad saavad Elleni hinnangul teada, missugune toona elu oli ja et Jumal tegutseb ükskõik kus ja ükskõik kuidas – seda on ikka tore lugeda.

Raamatu toimetaja on Edna Tuvi. Raamatu kaanehind on 8 eurot.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat