Juuli Meie Ajas

Avaldatud 18.7.2019

Suvised ajakirjanumbrid ilmuvad kuu kolmandaks hingamispäevaks, seega saab juuli Meie Aega lugeda alates 20. juulist ja augusti ajakirja alates 17. augustist. Juuli ajakirjanumbri fookuses on teema, mis puudutab kõiki meie kogudusi ja meid igaüht üksikult: kogudus kui toetav pere.

„Me oleme liikunud või liikumas „kuidas sul läheb?“ küsimiselt „vaata, kuidas mul läheb“ postitamisele,” kirjutab Andres Ploompuu, mõtiskledes selle üle, kuidas me koguduses saaksime olla üksteisele toeks. „Unistan sellest, et meie kogudused võiksid olla justkui perekonnad, kus keegi ei saa jääda anonüümseks.” Marge Randlepp alustab oma artiklit koguduseliikme kirjaga kogudusest võõrdumise kohta ning arutleb, et „joovastuda kellegi abistamisest – see on Jeesuse viis”.

Kesksuvises ajakirjas on mitu huvitavat intervjuud. Janne Kütimaa usutles liidu peakoosolekul käinud Clifford Goldsteini, kes kutsub üles endale meelde tuletama, et Jeesus suri meie pattude eest, ja sellele vastama. Helis Rosin rääkis Andres Ploompuuga tema tööst pastorina ja nüüd ka liidu esimehena. „Meil tuleb õppida Kristuse moodi üks olemist,” ütleb Andres selles usutluses. Ja veel saab lugeda Virve Toomi ja Vallo Põldaru mõtteid õpingute kohta Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris.

Kompassi koguduse rubriigis jagab seekord mõtteid Helle Kõrgend: „Tema käes on kõik võimalik, aga Ta soovib, et meie teeksime oma osa.” Koguduse rubriigis saame teada, missugustest etappidest koosneb vaimulik kasvamine ning Indrek Ploompuu kirjutab sellest, kuidas teised meie elufilmi näevad ja kuidas me seda näidata soovime. Anne Vahtramäe pakub pererubriigis välja uue sõna: armukaasad: „Arm on see, mida me oma kooselamises kõigepealt vajame.” Terviselehekülgedel on juttu suhkrusõltuvusest ja selle seljatamisest, kirjutab Allan Randlepp: „Suhkrusõltuvus, nagu igasugune sõltuvus, hävitab tervist.”

Ajakirjas on ka teised tavapäraseks kujunenud rubriigid: Kogemuste kotike, Silmatera lastele, järjejutt. Seekordne Meie Aeg lõpeb eriti ilusa epiloogiga Karin Millerilt.

Ajakiri jõuab kogudustesse eelolevaks hingamispäevaks, 20. juuliks. Ajakirja kaanehind on 2,50 eurot ja ajakirja saab osta nii paberil kui ka pdf-formaadis e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat