4000 rajaleidjat 26 riigist uurivad nädala jooksul Iisraeli väljumist Egiptusest

Avaldatud 31.7.2019, allikas TEDNews

250-liikmeline väga tõhus vabatahtlike rühm planeeris ja valmistas ette koosolekuruumid ja tegevuspaigad, pani üles suured telgid – seda kõike hoolimata vihmasest ja tuulisest päevast. Nad abistasid ka laagrilisi telkide püstisaamisel, kohendasid tuule tõttu vajunud suurtelke ja lisaks kõigele sellele toitsid kõiki 4000 laagrilist, et õhtul kell 8 (Eesti aja järgi kell 22.00) alanud avatseremooniaks valmis olla.

30. juulist 5. augustini toimuv Trans-Euroopa divisjoni (TED) camporee on senistest rajaleidjate suurlaagritest rahvarohkeim, tuues kokku rajaleidjad divisjoni 22 riigist, lisaks neile külalisgrupid Iisraelist, Prantsusmaalt, Venemaalt ja Tansaaniast.

Laagriliste meeleolu oli laagri eel ülev ja laagri avatseremoonia ajaks oli tunda ootusärevust. Lava on kujundatud Vana-Egiptuse stiilis, kuna laagri teema on Exodus (Väljatulemine). Norra pastor Melissa Myklebust (pildil) laiendas seda teemat veel õhtu jooksul, kui ta viis rajaleidjad oskuslikult ja värviküllaselt rännakule loomise aega, inimese pattulangemisse, Jumala-otsingutesse ja väärõpetusse, et vaarao ise peaks olema jumalakummardamise objekt. See lugu areneb laagri kestel iga õhtuga.

Programmis esitati väga oskuslikult ja hea koordinatsiooniga trummimängu, oli ka lipu heiskamise tseremoonia, mängiti šoti torupilli ja nagu rajaleidjate camporee’dele omane, lauldi väga elavalt.

Rahvusvahelise camporee korraldaja USAs Oshkoshis Ron Whitehead, kes samuti avatseremoonial osales, ütles, et talle avaldas laagri avamine muljet mitte ainult suure osalejate arvu pärast, vaid osalejate positiivse vaimsuse pärast. „See ennustab kogudusele Euroopas head tulevikku,” ütles ta.

Jumalateenistuste saal tühjenes pärast avapidustusi kiiresti, sest väsinud laagrilised, kellest paljudel oli seljataga väsitav reis, pugesid tänulikult oma magamiskotti, hinges ootusärevus nädala ees, mis on täis tegevusi, õppimist, nalja, sõbrunemist ja jumalateenistusi.

Need, kes ei saanud laagrisse tulla, saavad igal õhtul jälgida jumalateenistuse voogedastust, see algab kell 21.00. Pilte, muljeid ja videoid edastab ka TEDi Facebooki sein.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat