Rajaleidjad kogusid raha heategevuseks

Avaldatud 9.8.2019, allikas TEDNews

Trans-Euroopa divisjoni (TED) rajaleidjad kogusid rahvusvahelise camporee ajal kahe misjoniprojekti jaoks ligi 16 000 Inglise naela.

Kuigi erinevad talendid said nädala jooksul ilmsiks muusika, ettekannete ja jumalateenistuste ning pea 70 erineva igapäevaste tegevuste kaudu, oli talentide kõrghetk esmaspäevane turupäev, mis jääb paljudele kauaks meelde.

Vaatamata hommikusele vihmasajule ja süngele ilmateatele panid rajaleidjad oma lauad laadaplatsile üles, et pärastlõunast ja sõprusest rõõmu tunda. 26 riigi tooteid ja teenuseid kogunes ostma suur hulk, pakuti vahvleid ja teisi toite, massaaži, rattal vändates smuuti valmistamise võimalust, tava järgi sai märjaks tehtud käsnadega laagrijuhte sihtida. Sai ka osta endale teiste riikide rajaleidjate kaelarätte või teisi esemeid.

„Mõeldes sellele, et paljud neist rajaleidjaist on juba teinud palju tööd, et siia camporee’le üldse tulla, hämmastab mind nende lahkus nende kahe projekti toetamisel,” ütles TEDi laekur Nenad Jepuranović. Raha koguti ADRA toetusega lasteaia arendamiseks Albaania pealinnas Tiranas ja Briti uniooni noortetöö projektile, millega aidatakse ehitada maju Dominikaani vabariigis.

Hingamispäev oli laagri kõrghetk ja pärast seda võib olla keeruline laagri vaimsust üleval hoida, kuid elevuse tase näis kasvavat tõusvas joones: laulmine muutus elavamaks, tegevusgrupid suuremaks ning pühapäevane rahvusvaheline kontsert pakkus kuulajaskonnale nii meelelahutust kui ka informatsiooni.

Kontserti mahtus uudistesaade Norrast, Taani huumor, kui nad naljatasid oma naaberriikide üle, imelist muusikat paljudelt gruppidelt ja Küpros, camporee väikseim grupp, pakkus Briti rajaleidjatele Brexiti-järgset abi, pakkudes igale Briti rajaleidjale 1-sendise mündi.

Ka jumalateenistused hoidsid vaimu kõrgel. Asher McKenzie, kes kõneles hommikustel teenistustel, rääkis oma lõpukõnes, et meil peavad olema kõrged ootused ning kutsudes ette kohal olnud pastorid ja kogudusevanemad, pakkus rajaleidjatele võimaluse tulla ette ning palvetada koos ühe pastori või kogudusevanemaga.

Oma viimases kõnes rääkis õhtustel jumalateenistustel kõnelenud Melissa Myklebust, et laagri väljatulemise teema (Exodus) jätkub ka siis, kui rajaleidjad sõidavad koju, „just nagu Iisrael lahkus Egitpusest tõotatud maale, on meil täna tõotus Jeesuse peatsest tulekust ja meie tõotatud väljaminekust taevasse”.

Laagri lõputseremoonia juhatas sisse motolaulu väga entusiastlik laulmine. Sel teenistusel langetati rajaleidjate lipp ning anti see praegustelt laagri korraldajatelt üle järgmisele korraldusmeeskonnale. Järgmine camporee on 2023. aastal Lätis.

Pärast seda rääkis Läti muusika, ajaloo ja sõnumi kaudu oma ajaloost, 100-aastasest riigist, orjusest vabanemisest, kui Piibel sai kättesaadavaks, raskest elust kommunismiajal ja rõõmust teenida 2023. aastal laagri võõrustajatena. Kui sealne laager saab olema sama hea kui selle tutvustus, võib organiseerijail tekkida vajadus otsida laagriplats, mis mahutaks kaks korda rohkem laagrilisi kui seekordne laager; rajaleidjad lähevad koju positiivsete mälestuste, uute sõprussuhete, uute omandatud oskuste ja süavama usuga Issandasse.

Talee, kes kommenteeris TEDi YouTube’i kanalis, võtab kokku paljude laagriliste muljed: „See laager oli kahtlemata minu parim kogemus ja mul on hea meel, et ma sellest ilma ei jäänud. Ma õppisin uusi asju, sain uusi sõpru, õppisin uusi keeli. Oli tõeline õnnistus veeta nädal Trans-Euroopa rajaleidjatega!” Sarnaseid kommentaare leiab ka mujal sotsiaalmeedias.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat