Norra adventistid osalesid olulisel kogukonnalaadal

Avaldatud 21.8.2019, allikas TEDNews

Juba kolmandat aastat järjest on seitsmenda päeva adventistide kogudus Norras osalenud iga-aastasel laadal Arendali linnas. Terve nädala vältav ettevõtmine on nime saanud linna nime järgi, kandes nime Arendalsuka (Arendali nädal).

Koguduse kuue meetri pikkuses kioskis esitleti adventkoguduse tööd, mida tehakse Norra ADRAs, tervisliku eluviisi edendamiseks ja Norra Piibliinstituudis. See on oluline sündmus, mida peetakse Norra suurimaks poliitiliseks kokkusaamiskohaks ja mille eesmärk on tugevdada demokraatiat. Laat on toimunud nüüd juba kaheksa korda ja see on muutunud kohaks, kus poliitikud soovivad saada ühendust mittetulundusorganisatsioonidega, kes nädala vältel oma tööd tutvustavad.

Arendalsuka ajal on kesklinna püsti pandud üle 200 väga erineva sisuga kioski. Nädala jooksul käib laadal umbes 80 000 inimest, kes uurivad eri organisatsioonide tööd nii tegevuste kaudu kui ka 1258 väiksemal ja suuremal üritusel, kus esitletakse ühiskonnale olulisi teemasid.

See on parim keskkond, kus riigi tipp-poliitikutega mitteametlikus õhustikus kohtuda. Arendalsuka on kohtumispaigana ainulaadne.
Adventkoguduse kioskis said külastajad maitsta taimetoitu. Taimetoitlus on Norras ebatavaline, kuid nii noored kui vanemaealised olid valmis proovima kolmapäeval menüüs olnud röstitud pähkleid tomatikastmes.

„Siin on väga kasulik olla ja kerge inimestega jutule saada,” ütles koguduse ajalehe Sunnhetsbladet toimetaja Svanhild Stølen. Ta vestles paljude inimestega, kes soovisid taimetoitluse, aga ka adventkoguduse kohta rohkem teada saada. „Me peame olema seal, kus inimesed,” ütles ta.

Arendali koguduse vanem Torbjørn Fors, kes töötab füsioterapeudina, võttis pärastlõunad vabaks, et kohtuda koguduse kioskisse tulnud inimestega. Ta oli põnevil võimalusest muuta kogudus kogukonnas nähtavaks.

„On rõõm siin kohal olla, kuna inimesed tulevad siia selleks, et kellegagi rääkida,” sõnas ta.

Üks neist, kes koguduse väljapaneku juures seisma jäi, oli Arne Lerøy, kes ütles, et on väga tänulik elustiilijuhendite eest, mida ta adventistidelt sai, kui viibis Jeløy Kurbadi keskuses. „Seal õppisin tervislikku toitumist ja seda, kuidas oma tervise eest hoolt kanda.”

Gunnar Holanger (93) on Arendali koguduse liige olnud pea kogu oma elu. Ta veetis aega koguduse kioskis, kuid käis ka teiste kioskite juures, et rääkida, mida adventkogudus kohalikul, riiklikul ja üleilmsel tasandil teeb.

Kohalik poliitik Torbjørn Hørte, kes kandideerib tulevastel kohalikel valimistel, kiitis Norra Hope Channel’i saateid. „Teie piibliõppeprogrammid on suurepärased. Te loete piiblisalmi ja julgustate inimesi ise Piiblit lugema. Mulle meeldib, kuidas te julgustate vaatajaid Piiblit lugema,” sõnas ta.

Oli teisigi, kes koguduse kioskis Hope Channel’i telekanalit kiitsid. Üks külastaja mainis Martin Lutherit tutvustavat seeriat, mille leidis endale õnnistuseks olevat.

Arendali linnas elab 44 000 inimest, laadanädalaks see arv kahekordsitub. Adventkoguduse osalemine laadal on osa kogukonna misjonitööst ja sildade ehitamisest kogukonnaga. Norras elab 5,2 miljonit inimest, kellest 4500 on adventistid.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat