Horvaatia kirjastus tähistas 50. aastapäeva

Avaldatud 4.9.2019, allikas TEDNews

Horvaatias asuv koguduse kirjastus Aja märgid (Znaci Vremena) tähistas 50. aastapäeva, toetudes Piibli tõotusele Filiplastele 4:13: „Ma suudan kõik tema läbi, kes teeb mind vägevaks.”

Suurejoonelist aastapäeva tähistati 26. ja 27. juulil nii kirjastuse majas kui ka Zagrebi I adventkoguduse hoones ja hoovil. Nädal enne teavitati rahvast, et kõik raamatud on hoovimüügi ajal 50% alla hinnatud.

Pidustused algasid reede õhtul jumalateenistuse ja tänuõhtuga. Horvaatia adventistid armastavad muusikat, seega oli kavas palju laulmist, jagati oma kogemusi Jumala juhtimise kohta kirjastustöös ja palvetati koos. Horvaatia koguduste liidu esimees Bobo S. Marčeta pidas teemakohase jutluse.

Ka hingamispäev möödus tähistamise vaimus. Lisaks palvele ja laulule sai kogudus lähemalt teada kirjastuse ajaloo kohta. Meenutati Jumala õnnistusi, mis on aastate jooksul raamatupoe töös ilmnenud, usutleti kunagisi juhte ja töötajaid.

Aukülaline oli Loma Linda ülikooli religiooni ja eetika professor dr Zdravko Plantak, kes kõneles nii hommikusel kui ka pärastlõunasel jumalateenistusel. „Meil on siin Zagrebis olnud imeline hingamispäev, oleme tähistanud kirjastuse Znaci Vremena aastapäeva,” ütles Plantak. „Päev on olnud täis kaunist muusikat, kohtumisi heade sõpradega ja tutvumist kirjastuse ajalooga. See on olnud tõesti mälestusväärne päev, iga minut sellest.”

Praegune kirjastuse direktor Mario Šijan esitles kirjastuse tulevikuplaane ja ka kirjandusevangelismi programmi, mis on eriline misjonitööriist riigis, kus lugemine on veel au sees ja kus sotsiaalmeedia kaudu on võimalik jõuda ka noorema põlvkonnani.

Päeva kestel vaadati tagasi viiekümne-aastasesse ajalukku, kuid oma osa oli ka vaatel tulevikku, kui lootuses ja usus mõeldi Jumala tööle ja Sõna levikule kogu Horvaatias.

Kirjastuse kohta saab lisainfot selle kodulehelt.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat