Septembri Meie Ajas

Avaldatud 12.9.2019

Septembri Meie Aja fookuses on teadmistekuust tulenevalt lapsed, täpsemini nende kasvatamine ja veel täpsemini nende üles, taeva poole kasvatamine. Ajakirjas on kaks uut rubriiki: jutlus ja „Noore ema tee”. Lõpeb senine järjejutt "Tuli mäel".

„Ma tunnen pakilist vajadust inspireerida vanemaid tegelema väljakutsetega NÜÜD, hoolimata sellest, milline on lapse vanus,” kirjutab Hele Kulp fookuses ning lisab: „Kartes ärahellitamist ja kiitmist, külvame kriitikat ja mahategemist.” Oma kogemust lapsevanemana ja laste Jumala juurde juhatajana jagab Kaido Kask, kes kutsub üles olema laste suhtes pikameelsed: „Me arvame, et meie lapsed on sõnakuulmatud ja neid on raske kasvatada, kuid meil jääb märkamata, et ise oleme samuti sõnakuulmatud lapsed ja meid on väga raske kasvatada. Kui peaksime endid ise kasvatama, siis oleks vist ammu kannatus katkenud.”

Helis Rosin jätkab liidu töötajate intervjuu rubriigiga, seekord usutles ta Tartu ja Elva koguduse pastorit Hele Kulpi, kes räägib enda mõtetest seoses pastoritööga ja inimestega suhtlemisest nii koguduses kui ka koguduseväliselt: „Mul on nii hea meel, kui inimestel on vaimulikel teemadel küsimusi.”

Liina Lukk vaatleb meie aega ja tuletab lugejale meelde vanaemade korilus- ja toiduvarumise tarkust: „Me ei peaks toetuma ainult tarbimisele ja poekettidele, kelle pakutu on küll ahvatlevates pakendites, kuid mis kriisiolukorras ühe hetkega kaduda võib.”

Mervi Kalmus avab Uue Testamendi kaanonis Markuse evangeeliumi saamislugu ja tagamaid: „Markusel ei ole aega pikkadeks filosoofilisteks mõtisklusteks, ta tõttab Jeesuse elust jooksujalu läbi, kasutades pidevalt sõna „kohe“.”

Kaks aastat tagasi jagas toona vastabiellunud Aleksandr Tsugai aasta kestel oma mõtteid abielust ja perekonnast, tema rubriik kandis pealkirja „Noore pere tee”. Eelmisel aastal muutis rubriik nime; „Noore koguduse tees” jagasid oma mõtteid Kompassi koguduse liikmed. Seekord võtab aastase kirjutamisteekonna ette noor ema Kärt Lazić, tema rubriik kannab pealkirja „Noore ema tee” ja Kärt kirjutab seekord nõnda: „Mis tundub ühele kõige normaalsem, loogilisem ja tavapärasem... võib teisele olla kõige ogaram seiklus üldse.” Meie Aja lugeja saabki aasta jooksul sellest seiklusest veidi osa.

Pererubriigi teemad ja vaatenurgad võtab alates septembrinumbrist Anne Vahtramäelt, kes kirjutas möödunud aasta vältel, üle Annely Kaasik, kes selles ajakirjas küsib, missuguseid sõnu me üksteisele räägime: „Eesti keeles on olemas sõna kõnetegu, see on sõnade abil ümbritseva mõjutamine.”

Need ja teised huvitavad tekstid septembri Meie Ajas, mis jõuab kogudustesse üle Eesti hingamispäeval, 14. septembril. Ajakirja kaanehind on 2,50 eurot. Ajakirja saab nii paberil kui ka e-formaadis tellida siin.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat