Põhjamaade noortekongress kutsub noori Soome

Avaldatud 18.9.2019

25.–27. oktoobril on Soomes Turku linnas Põhjamaade noortekongress „Tagasi juurte juurde” (Back to Basics), kuhu kutsutakse ja oodatakse osalema ka Eesti noori.

Noortekongressi eesmärk on noortejuht Krõõt Lõbusa sõnul veeta aega koos Jumala ja üksteisega, õppida üksteist tundma, leida uusi sõpru teistest riikidest ja luua noorte vahel suhteid. Kongressi peakõneleja on 2017. aastal Valencia noortekongressil käinutele tuttav pastor Sam Leonor. Lisaks huvitavatele kõnedele on kongressi kavas ka väga eriilmelised töötoad. Meie liidu noortejuht Krõõt juhib töötuba teemal „Kuidas uurida Piiblit?”, aga veel on töötube eri laadi suhetest, lähisuhetest, enesekasvatusest, kristlikust armastusest ja muud. „Programm on väga mitmekülgne ja keskendub praktilisele kristlusele, sellele, kuidas olla tänapäeva ühiskonnas noor kristlane – need teemad peaksid tänapäeva noort kõnetama. Igaühele on midagi,” ütles Krõõt.

Töötubade ja kõnelejate kirjeldused on siin. 

Kongress on mõeldud noortele vahemikus 18–35 eluaastat, kuid Krõõda sõnul võivad soovi korral ja vanema loal osaleda ka 16- ja 17-aastased. „Kongress ei vastuta alaealiste eest, aga kui neil on vanemad kaasas või nad on ise valmis enda eest vastutama, siis nad võivad ka tulla,” ütles Krõõt.

Kongress on kõigile osalejatele tasuta, enda nime peab registreerima kongressi kodulehel ise. Iga osaleja tasub ise oma sõidu- ja majutuskulud. Majutusega kaasneb ka hommikusöök, lõuna- ja õhtusöögi peab ise ostma. Majutuse peab ära broneerima hiljemalt 9. oktoobriks. Registreerimise lõppkuupäev on 24. oktoober (juhul kui ei soovita majutust).

Registreerida saab siin. 

„Ma tahan, et Eestist tuleks kongressile nii palju noori kui võimalik. See on hea võimalus suhelda, avardada silmaringi, osaleda põnevates töötubades ja kuulata häid kõnesid. Iga noor saab sealt kindalsti midagi. Kes vähegi saavad ja kellel kool võimaldab – kongress algab reedel –, see võiks tulla, veeta koos aega, õppida Jeesust tundma.”

Programm on siin. 

Küsimuste korral pöörduda noortejuht Krõõt Lõbusa poole meilitsi aadressil kroot.lobus@advent.ee.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat