Ungaris peeti koguduse misjonilaagrit

Avaldatud 23.9.2019, allikas TEDNews

Ungari adventistid tunnevad, et neid on õnnistatud koguduse laagripaigaga ilusa Balatoni järve kaldal, teekond pealinnast Budabestist kestab sinna poolteist tundi. Laagripaik on sageli hõivatud noorte ja laste teenindamisega, kuid suve kõrghetk on misjonilaager, mis tänavu peeti 6.–11. augustil.

Laagrinädal on täis koosolemist ja rõõmu, kuid positiivseim mõju tuleb sellest, et seal saab aega veeta pühendunud kristlastega. See pühendumine oli selgelt tuntav, kui hommikuti ja õhtuti saadi kokku laagri kabelis, kus teenistusi pidasid üleilmse adventkoguduse pastorite ühenduse ja naisteteenistuse asejuhid Jonas ja Raquel Arrais.

Teenistustel keskenduti sügavatele vaimulikele teemadele ning kutsuti laagrilisi isiklikule teenimisele. 2019. aastal on maailmakoguduse fookuses kogudusevanemad, seega rääkis Jonas töötubades juhtimisteemadest nii pastoritele kui ka kogudusevanematele. Raquel viis samal ajal läbi töötubasid neile, kes on huvitatud naisteteenistusest.

Pere- ja lastetöö vallas räägiti põlvkondlikest vajadustest. Igal hommikul esitasid kogudusejuhid lastele aspekte Joosepi loost, riietudes ajastutruult ning etendades lugu ja samal ajal õpetades juhtnööre meie eluks tänapäeval.

Varajastele ärkajatele oli hommikvõimlemine ja palveteenistus. Palvetama julgustati ka päeva jooksul – avatud olid palvetoad; algatuse eestvedajad olid naisteteenistusest.

Teadvustades meie koguduste suurt vajadust näidata, et piibliuurimine võib olla nauditav, korraldati hingamispäevakool koostöös noortetööga. Hingamispäeva pärastlõunases programmis pandi sellele suurt rõhku.

Laager lõppes rõõmsas ühtsuses, kui laagrilised järve ääres koos õhtusööki sõid.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat