Algatus „Unistuste nimel” edendab teismeliste tüdrukute enesehinnangut

Avaldatud 25.9.2019, allikas Adventist Review

Nur-Sultanis Kasahstanis käivitus pilootprojektina algatus „Unistuste nimel”. Projektis osales 20 tüdrukut vanuses 13–17. Projekti keskmes on korraldajate sõnul „teismeea eripärad ja omapärad”, selle tarvis on ette valmistatud seminarid, mis kannavad pealkirju nagu „Kui peeglist saab minu sõber”, „Usaldusväärsed inimesed”, „Proportsioonid ja siluett”, „Maagiline sõna ei”, „Välimuse värvid” ja muud.

Korraldajad ütlesid, et seminaride eesmärk oli toetada teismelisi tüdrukuid, kes on teismeeas teinekord keerulises olukorras. „Seminarid aitasid neil vabaneda kompleksidest, õppida, kuidas olla tõeline sõber, kuidas hoida kinni oma põhimõtetest, seminaris anti stiilinõu ja räägiti paljust muust.”

Igapäevased vaimulikud õppetunnid, palveajad ning pastoraalne nõustamine aitas osalejatel kasvatada oma usku, andis neile tuge ja üheskoos otsiti küsimustele vastuseid.

Osa projekti tegevustest oli seotud mängude, temaatiliste küsimuste ja isegi pidžaamapeoga. Osalejad nautisid aktiivseid tegevusi treeneri juhendamisel. Tüdrukud said valida ka söögivalmistamiskursuse, kus nad küpsetasid ja kaunistasid kooke. Samuti jagati nõuandeid, kuidas pidada isiklikku päevikut.

Neljapäevase programmi lõppedes ütlesid teismelised, et on kogudusele tänulikud nende päevade eest. Nad tänasid ka mentoreid, kes olid nendega kogu selle aja ning juhtisid neid usus ja südamest südamesse vestlustes ning rääkisid oma kogemustest.

„Tüdrukuid juhiti arusaama suunas, et elu ilma unistusteta on igav, tühi ja tähtsusetu,” ütles projekti üks eestvedajaid. „Unistused annavad elule värvi, tähenduse, julgustavad meid arenema ja kui me need saavutame, toovad endaga kaasa rahulolu.”

Samal ajal oli üks eesmärke teismelistele näidata ja selgitada, et kui unistust ei saavutata, siis ei pruugi see tingimata olla halb asi.

„Sageli juhtub, et mitte iga unistus ei lähe täide, neil puhkudel on oluline mõista põhjuseid, nii endast tulenevaid kui ka neid, mis ei sõltu meist. See aitab meil olukorda hinnata ja edasi minna. Nagu Piiblis on Psalm 37:5 kirjas: „Anna oma tee Issanda hooleksja looda tema peale;küll ta toimetab kõik hästi!”"

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat