Adventkoguduse naised astuvad välja vägivalla vastu

Avaldatud 26.9.2019, allikas Adventist Review

Austraalia seitsmenda päeva adventistide koguduse naissoost esindajad kohtusid 17. ja 18. septembril riigi peaministri Scott Morrisoni ja parlamendi liikmetega, et rääkida naiste- ja lastevastasest vägivallast Vaikse ookeani piirkonnas.

Suur-Sidney koguduste liidu naistetöö juht Beryl Landers ja Austraalia naiste kristliku karskusühenduse president Joy Marie Butler nimetati adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsiooni ADRA poolt esindama neil kokkusaamistel adventkogudust.

Nad esitasid koos 40 naisega parlamendi ees oma sõnumi. Landers oli kümne naise seas, kes kohtusid 18. septembril peaministriga.

15 minutit väldanud kohtumisel avaldas Landersile muljet, et Morrison mainis seitsmenda päeva adventiste kolmel korral.

„Ta oli meie sõumiga nõus, kuna ta näeb, kui oluline on (advent)kogudus Vaikse ookeani lõunapoolsete saarte arengus,” ütles Landers. „Ta näeb ADRA tööd ja on kohtunud ka Paapua Uus-Guinea peaministriga, kes on adventist. Ta kasutas ka akronüümi SDA (seventh-day adventists, ingl k). Meie kogudus oli ainuke, mida mainiti, ja koguni kolm korda,” ütles Landers.

See kooslus on suurim kristlastest naiste delegatsioon, kes on parlamendi ees käinud. Kohtumise korraldas Micah Austraalia, mis on kristlike mittetulundusühenduste ühendus ja mille eesmärk on olla õigluse eest võitlev ja vaesusevastane hääl.

Naisjuhid, kaasa arvatud esindajad anglikaani kirikust, katoliku kirikust, päästearmeest, Hillsongi kogudusest, baptisti kogudusest, piibliühingust ja mujalt, kohtusid ka suuremate parteide esindajatega, et väljendada toetust poliitikatele, mille eesmärk on toetada ja kaitsta haavatavaid naisi ja lapsi. Seda tehti valitsuse kampaania „Pacific Step-up” toetuseks.

Grupp esitas parlamendile neli nõudmist. Nad palusid riigijuhtidel tagada, et selles piirkonnas antaks kogukondadele vahendid, et nad saaksid juhtida kohalikul tasandil kaasavat ja jätkusuutlikku arengut. Nad palusid, et valitsus teadvustaks naiste ja laste vajadusi ning tugevdaks koostööd koguduse kui võtmepartneriga. Viimaseks palusid nad valitsuse ametnikel tagada, et üleskutse üles astuda (step-up) ei tuleks mujal maailmas välja astumise (stepping down) hinnaga.

Naiste delegatsioon väljendas oma nõudmisi hiljutise aruande raames, milles avaldati, et pea 87% Vaikse ookeani riikide lastest kogeb füüsilist või seksuaalset vägivalda.

Landers sõnas, et on nendest kohtumistest innustunud. „Ma lähen oktoobris Austraalia uniooni sealse naisteteenistuse koolitusele. Esitan neile üleskutse, et Austraalia adventkoguduse naised võivad olla hääl meie õdedele, kellel pole häält. See on olnud minu jaoks suur õppekogemus.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat