Loma Linda ülikool avas Malawis uue algkooli

Avaldatud 27.9.2019, allikas Adventist Review

18. september oli Malamulo adventhaiglas teenivate meditsiinimisjonäride ja kohalike tervisetöötajate lastele esimene koolipäev uues koolimajas. Kooli asutas ja ehitas Loma Linda ülikool.

Uues ehitises avatud Malamulo adventkoguduse rahvusvahelises misjonikoolis on nii lasteaed kui ka kuueklassiline kool.

Adventist Health rahvusvahelise haru vabatahtlik Danika Thomas töötab koolis ka administraatori ja õppejuhina. Tema abikaasa on Malamulo adventhaigla lastearst Wilson Thomas.

„Loma Linda ülikooli abifondi ja Adventist Health rahvusvahelise haru heldel toel oleme saanud ehitada siia väga vajaliku Ameerika haridussüsteemi järgiva kooli lastele, kes kasvavad meie pühendunud vabatahtlike ja töötajate peredes,” ütles Thomas.

„Laste haridus on lastevanemate põhivajadusi, elagu nad oma koduriigis või töötagu välismaal,” ütles Loma Linda abifondi president Alice Yeo. „Meil on hea meel, et saame neid sel olulisel eluperioodil toetada.”

Thomas sõnas, et õpikud ja muu vajalik saadi Lõuna-California algkoolidelt ja teistelt koolidelt annetusena. Just seal asub Loma Linda ülikool, adventkoguduse terviseorganisatsioon. Abifond toetas saadetist üle 500 kg kaalunud varustusega, kus oli kooliasju ja raamatuid.

Malamulo Misjon rajati 1902. aastal seitsmenda päeva adventistide koguduse misjoniprojektina.

1915. aastal avas Malamulo Misjon esimese kliiniku, mis hiljem nimetati ümber Malamulo adventhailaks. Täna peetakse seda Malawis ja ka laiemas piirkonnas juhtivaks õppehaiglaks, mis pakub Kristuse-keskset tervisehoolt Malawi maapiirkondade inimestele. 200 voodikohaga haiglas keskendutakse naiste ja laste tervishoiule, on ka nakkusosakond, krooniliste haiguste ja üldkirurgia osakond. Levinumad haigusjuhid on kopsupõletik, malaaria, tuberkuloos, HIVi tüsistused, vedelikupuudus ja meningiit.

Malamulo adventhaiglat toetab Loma Linda ülikooli globaaltervise instituut, mis kuulub Adventist Health rahvusvahelise haru haldusesse.

Järgmise viie aasta jooksul on Loma Linda ülikoolil plaan rajada adventhaigla Haitile Port-au-Prince’i ja Katmandusse Nepalis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat