Adventkoguduse juht Norras kogus maratonijooksuga ADRA tarvis raha

Avaldatud 29.10.2019, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Norra juht Victor Marley kogus üle 55 000 Norra krooni (umbes 5400 eurot) ADRA tarvis, joostes Šotimaal kuulsal Loch Nessi maratonil. Marley ütles, et oli rõõmus nii annetuste summa kui ka võistluse tulemuse üle. „Ma olen oma ajaga väga rahul, kuna minu eesmärk oli joosta alla nelja ja poole tunni,” sõnas Marley pärast maratoni lõpetamist. See oli tema esimene maraton ja tema aeg oli 4:12:48.

Marley jaoks oli maraton rohkem kui füüsiline pingutus, see oli ka vaimselt pingeline. „Sa soovid peatuda ja veidi käia, aga minu puhul ei oleks see toiminud,” selgitas ta. Teda toetas perekond, kes valitud vahemaade tagant Marleyd innustasid.

Marley on jooksmisega tegelenud aastaid, kuid varem ei ole ta 42 kilomeetri pikkust maratoni jooksnud. Teda tõukas tagant võimalus saavutada isiklik eesmärk ja ühendada see rahakogumise võimalusega maailma vaesemate laste jaoks.

Marley kogus Facebooki-kampaania käigus raha ADRA laste- ja noorteporgrammile. Ta kandis maratoni ajal ADRA T-särki kirjaga „Iga laps. Igal pool. Koolis”.

Loe ADRA algatusest "iga laps. Igal pool. Koolis" rohkem siit. 

„See on tõesti imeline,” ütles ADRA Norra peasekretär Birgit Philipsen. „See summa on oluline nii paljude laste haridusteel maailmas,” lisas ta, tunnustades uniooni presidendi eeskuju.

Üks toetuse saajatest on Nigeeria. Sealne sünnituste arv on maailmas kõrgeim ja lapsed veedavad koolipingis keskmiselt vaid viis aastat. Paljud tüdrukud on sunnitud abielluma enne 15. eluaastat. ADRA töö seal aitab tüdrukutel koolis käia, mis on nende tulevikku silmas pidades ülimalt oluline.

Marley selgitas, et maraton illustreerib eri viisidel seda, mida me oma elus teeme. „Hea ettevalmistuse ja sihikindla harjutamise tulemusena võid saavutada kõrgeid eesmärke, minnes eesmärgi poole ühe sammu haaval. Nii näen ma juhtimist, lapsevanemaks olemist, abielu, isiklikke eesmärke ja raskusi, haridust ja kristlikku elu,” sõnas ta. „Paulus ei julgusta meid mitte ilma põhjuseta treenima olema jumalakartlikud ja taotlema auhinda, millele Jumal on meid kutsunud.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat