Oktoobri lõpus oli Soomes Turkus noortekongress

Avaldatud 4.11.2019

Oktoobri viimasel nädalavahetusel oli Soomes Turkus Põhjamaade noortekongress „Back to Basics” (tagasi juurte juurde), mille peakõneleja oli USAs tudengipastorina töötav Sam Leonor. Kongress oli jagatud neljaks sessiooniks ja töötubadeks nende vahel.

Eesti liidu noortejuht Krõõt Lõbus rääkis, et kongressi läbiv teema oli kristluse alused. Nagu pealkiri „Back to Basics” viitas, kõneldi peamiselt kristluse baaselementidest, ütles Krõõt. „Peakõneleja rääkis kristlaseks saamisest, miks Jumalat uskuda ja mida Jumalasse uskumine tähendab. Mida inimesed kristluse juures kaaluvad ja mõtlevad. See ei olnud sügav teoloogiline arutelu kindlate õpetuste üle, vaid oli suunatud noortele, kes mõtlevad kristluse peale.” Krõõt sõnas, et nautis väga kõneleja loenguid ja need olid ka talle heaks julgustuseks ja meeldetuletuseks.

Reede õhtul oli kavas üks sessioon, sellele järgnes saun või tutvumis- ja sõprusmängud. Laupäeval oli kaks sessiooni, mille vahele mahtus ka linnaorienteerumine. „Kõik said linna ja oma tiimikaaslasi erinevate tegevuste kaudu tundma õppida. Mõned ülesanded olid ka misjonimeelsed,” rääkis Krõõt.

Vaata kongressi sessioonide salvestusi. 

Sessioonide vahel olid eri teemadel töötoad, Krõõt juhtis töötuba piibliuurimise ja palvetamise teemal. „Rääkisin neljast erinevast viisist, kuidas Piiblit uurida, jagasin, milliseid allikaid tänapäeva keskkonnas kasutada. Ühendasin need kaks teemat – piibliuurimise ja palve – nii, et uurisime, mida Piibel palvetamise kohta räägib,” selgitas Krõõt, lisades, et töötoa tegemine oli talle väga hea koemus. „Õppisin sellest kogemusest palju, küsisin osalejatelt ka tagasisidet, mida järgmisel korral paremini teha. Olen nüüd jälle targem.”

Lisaks töötoa juhtimisele käis Krõõt ka teistes töötubades. „Käisin töötoas, kus räägiti Jumala tahtest. Noppisin sealt endale kaasa mõtte, et me astume usus välja. Kui me palvetame, siis me ei hakka kahtlema, kas me saame palvevastuse või ei saa, vaid tegutseme nii, nagu oleks see palve täide läinud. Jumala tahet ongi keeruline mõista ja teada ja see töötuba andis ka rohkem küsimusi kui vastuseid, aga see on hea, see paneb inimesi ise uurima.”

Nädalavahetusele tagasi vaadates ütles Krõõt, et kongress oli julgustav ja innustav.

Eestis on järgmine noorteüritus noortepäev 9. novembril Tartus. Registreeruda saab 6. novembrini.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat