Brasiilia rahvarohkeim osariik kuulutas välja vägivallavastase tähtpäeva

Avaldatud 7.11.2019, allikas Adventist Review

Esmaspäeval, 21. oktoobril võttis Brasiilia São Paulo osariigi seadusandlik kogu vastu eelnõu 565, mille järgi on iga aasta augusti viimane laupäev vaikuse murdmise päev. Eelnõuks sai seadus 17,186 pärast seda, kui osariigi kuberner João Doria selle Bandeirantes’ palees pidulikult allkirjastas. Eelnõu esitas osariigi seadusandliku kogu liige Damaris Moura, kes on seitsmenda päeva adventist.

Moura on juba neli aastat toetanud ja reklaaminud adventkoguduse ühiskondlikke algatusi, kaasa arvatud projekti Quebrando o Silêncio, (ingliskeelses kõnepruugis enditnow), mille eesmärk on võidelda vägivalla vastu nii koguduse sees kui ka väljaspool seda.

Allkirjastamise päeval tähistasid Moura ja adventkoguduse juhid seda, et projektist saavad kasu miljonid inimesed.

„See kampaania on minu südamele väga kallis ja see väärtustab meie inimesi,” sõnas Moura. „See oli minu unistus – näha seda projekti kasvamas ja tunnistada, kuidas inimesed on hakanud seda märkama ja muutunud teadlikumaks.”

Kuberner Doria allkirjas seaduse adventkoguduse kohaliku tasandi juhtide juuresviibimisel. Doria sõnul on see seadus märk tööst, mida seitsmenda päeva adventistid kogu osariigis teevad, ja eesmärkidest, mis on saavutatud. Ta kutsus adventkoguduse liikmeid „käituma nii, nagu te olete seni käitunud: ühtsuses, armastuses, pühendumises ja palves”. Ta lisas: „Ma imetlen adventkogudust ja tunnen nüüd kubernerina eesõigust see eelnõu seaduseks allkirjastada.”

Kogudusejuhid usuvad, et uus seadus aitab kaasata projekti rohkem vabatahtlikke. „See kampaania lisatakse riiklike tähtpäevade kalendrisse, seega muutuvad adventkoguduse algatused selles vallas nähtavamaks ja neid on kergem reklaamida ning neid kajastatakse rohkem,” ütles Moura. Esimene vaikuse murdmise päev on 2020. aasta 29. augustil.

Üleilmses adventkoguduses rajati algatus „Vaikuse murdmine” 2002. aastal, see keskendub naiste-, laste- ja eakatevastase vägivalla ennetusele. Algatuse eesmärk on anda välja teavitavat materjali, toetada ühiskondlikke projekte ning julgustada vägivallatsejatest kohalikele võimukandjatele teada andma.

Programmi võib läbi viia nii kogudustest kui ka koguduse koolides aastaringi, ent august on kõige kiirem aeg. Iga aasta augusti neljandal laupäeval jätavad paljud koguduseliikmed oma tavapärased kohustused koguduses ootele ning osalevad seeasemel kogukonna tegevustes, mille eesmärk on võidelda koduvägivalla ja kuritarvitamise vast, aidata inimestel seega murda vägivalla nõiaring.

São Paulo on teine osariik, kus see päev kuulutati riiklikuks tähtpäevaks, Rio Grande do Sul langetas selle otsuse septembris. São Paulos elab hinnanguliselt 46 miljonit inimest, see on riigi rahvarohkeim osariik ja suurim majandusliku kasu tootja.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat