Viis põhjust, miks hommikul trenni teha

Avaldatud 1.12.2019, autor Allan Randlepp, allikas Terve Elu Keskus

Enamik meist teab, et aktiivsus ja liikumine on tervisele oluline, kuid vähestel õnnestub oma igapäevarutiini piisavalt liikumist ja trenni lisada. Levinud trennitegemise aeg on õhtul, peale päevatööd või lausa hilisõhtul, enne ööpuhkust. Kuigi ka õhtusel trennitegemisel on omad plussid, toon välja viis põhjust, miks alustada päeva trenniga.

Aitab ärgata

Kui sul on hommikuti ärkamisega raskusi, siis võid mõelda, et las see hommikune trenn jääda hommiku­inimestele, minu keha alles magab ja enne pealelõunat ei ole mõtet trenni peale mõeldagi. Kui ka sina mõtled nii, siis palun loe edasi ja kaalu argumente hommikuse trenni kasuks.

Meie kehale meeldib kindel rütm. Kui teed hommikuti kindlal kellaajal regulaarselt trenni, siis kohaneb keha sellega üsna kiiresti ning õige pea avastad, et keha on valmis ka hommikustel tundidel aktiivselt liikuma ja ärkamine polegi nii vaevaline kui varem.

See, kas lähed kohe voodist tõustes trenni või teed enne mõned muud hommikurutiini osad, näiteks Piibli lugemine, palvetamine, päeviku sissekanne vms, andes sedasi kehale 30–60 minutit aega ärgata, on sinu isikliku eelistuse küsimus. Kui ma pidin hommikul kindlaks ajaks kontorisse jõudma ning kasutasin selleks ühistransporti, siis sobis mulle hommikurutiin, kus alustasin kohe trenniga ja jätsin lugemised ja muu sellise ajaks, kui olin rongis. Nüüd, kui ma hommikuti ühistransporti ei kasuta, alustan päeva lugemise, palve ja päevikuga ning suundun trenni peale seda.

Ergutab ainevahetust

Sõltumata sellest, millises järjekorras sa hommikul oma tegevusi teed, annab hommikune trenn terveks päevaks hea toonuse. Alustades regulaarselt hommikuid trenniga, võid varsti avastada, et ei vajagi n-ö käimasaamiseks hommikust kohvi. Kui sa just eelmist ööd vahele pole jätnud, siis olen kindel, et pärast hommikust trenni ja dušši oled päeva väljakutseteks valmis.

Artikkel jätkub Terve Elu Keskuse blogis, loe edasi...

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat