Boliivia rahutused on jõudnud adventkoolidele väga lähedale

Avaldatud 19.11.2019, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse juhid Boliivias kutsusid koguduseliikmeid palvetama, kuna riigis on kodusõja ja poliitiliste rahutuste tõttu rasked ajad.

Tänavu oktoobris toimusid Boliivias valimised ja see tõi tänavatele palju inimesi, kes protestisid olukorra pärast riigis. Kohaliku ajakirjanduse teateil on paljud tööd häiritud, liiklus peatänavatel takistatud ja paljudest asjadest on puudus.

Adventkoguduse juht Boliivias Hiram Kalbermatter ütles, et kogu selle olukorra keskel on koguduseliikmed mõistnud, et parim, mida teha saab, on palvetada ja paastuda. Kohalikud kogudused ja koguduseliikmete kodud on muutunud palvepaikadeks, kus palutakse, et Jumal sekkuks.

„Paika on pandud igapäevased palveajad, kell 10 hommikul, kell 3 päeval ja kell 8 õhtul – need kehtivad kogu riigis,” sõnas Kalbermatter. „Laupäeval, 9. novembril palvetas koos üle 125 000 adventkoguduseliikme kogu Boliivias.”

„Järgides Jeesuse eeskuju, ei ole adventkoguduse seisukoht sekkuda poliitikasse,” sõnas Kalbermatter. „Me toetame iga koguduseliikme otsust hääletada enda südametunnistuse järgi.”

Kalbermatter lisas, et adventkogudus on igasuguse vägivalla vastu, selle vastu, kui kuritarvitatakse südametunnistuse- ja valikuvabadust. „Me kaitseme armastuse, rõõmu, rahu, kannatlikkuse, lahkuse, headuse, ustavuse, õrnuse ja enesekontrolli põhimõtteid, nagu need on kirjas apostel Pauluse kirjas galaatlastele 5:22, 23,” sõnas ta.

Adventkoguduse liikmed ja juhid kogu Boliivias on pakkunud rahutuste keskel lootust ja rahu. Rajaleidjad on tulnud tänavatele palvetama ning jaganud lootuseteemalist kirjandust.

Riigi keskosas on avalikud rahutused jõudud väga lähedale adventülikooli linnakule. Kohalikud juhid on teada andnud, et tudengid on kogunenud palvetama, paludes Jumalal nende kooli ja linnaku elanike eest hoolt kanda. „Me kiidame Jumalat, et selle rahutuse ja hävingu keskel ei ole adventkoguduse koolid ja kogudused veel kannatada saanud,” ütles Kalbermatter.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat