Palvetage Albaania pärast

Avaldatud 29.11.2019, allikas TEDNews

Albaania viimaste aastakümnete kõige hävitavamas maavärinas on 31 inimest tunnistatud surnuks, üle 650 on saanud viga. 6,4-magnituudiline maavärin tabas Albaania pealinnast Tiranast 30 kilomeetri kaugusel olevat piirkonda teisipäeva, 26. novembri hommikul kella nelja ajal kohaliku aja järgi.

Albaania misjonipõllu president Leo España ütles, et koguduseliikmete kohta on teada, et nende endiga on kõik korras, aga rusudesse on jäänud mõned hooned ja ka elumajad.

Pastor España tänab koguduseliikmete ja Albaania laiema elanikkonna nimel kõiki neid, kes on palvetanud, saatnud toetussõnumeid ja tuge, mis juba kohalikeni jõuab. Ta lisas: „Me palvetame kaitse pärast ja meil on koguduses ka palvegraafik.“

„Paljudel on maavärina järel kartus siseruumides olla ning eelistatakse olla väljas,“ ütles España.

Tiranas on väga hinnatud ADRA lasteaed, mis jäi maavärinast puutumata. España ütles, et teised adventkoguduse hooned vaadatakse üle ja lisas, et tänab Jumalat kogudusepere kaitsmise eest.

„Teatud piirkonnad Durresis ja Thumanas on praegu sõjaväe valve all,“ ütles ADRA Albaania juht Altin Rexhepi. „Meie kontor jäi õnneks määvärinast puutumata. Me teeme kohalike võimudega abi osutamisel koostööd“.

ADRA jagav inimestele madratseid, tekke, toitu ja puhast vett. Altin rõhutas, et väga oluline on anda inimestele telke, eriti roma kogukonnas. „Nad ei saa Albaanias valitsuselt ega teistelt institutsioonidelt abi, vaid ADRAlt. Meie meeskond töötab selle nimel, et ehitada neile väike laager.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat