Tartu rajaleidjate klubi alustas uut aastat talvelaagriga

Avaldatud 6.1.2020

Aasta esimesel nädalavahetusel, 3.–5. jaanuarini oli Põltsamaa külje all Kuuri talus Tartu rajaleidjate klubi talvelaager. Tartu rajaleidjate klubisse kuuluvad lisaks tartlastele rajaleidjad ka Elvast, Põltsamaalt ja Viljandist. Esimene selline talvelaager oli möödunud aasta alguses.

Tänavuse talvelaagri moto ja teema pakkusid välja rajaleidjad ise: „Vahvad võitlejad”, logo joonistas Maiu Maurer, arvutis aitas selle paika sättida Merike Suits.

Laagri korraldaja, Tartu rajaleidjate klubi juhi Ellen Suitsu sõnul on laagri eesmärk koos õppida ja veeta aega teistsuguses keskkonnas, „teistmoodi kui tavaliselt kirikus”. Koos õpiti sõlmi tegema või tuletati meelde, kuidas neid teha, tehti lõket ja lõkke peal süüa, käidi matkal ja saunas. Reedeõhtuse tugeva tuule tõttu jäi lõkkeõhtu ära ja nauditi tubaseid mänge.

Hommiku- ja õhtupalvusi pidas laagris Krõõt Lõbus. Hingamispäevase mõtiskluse ajal rääkis Mervi Kalmus laagri teemast lähtudes Joosuast ja tema võitlustest. „Laul oli meil ka Joosuast valitud, kuigi keegi ei olnud Merviga seda konkreetset teemat kokku leppinud,” sõnas Ellen, lisades, et teema sai valitud lähtuvalt sellest, et Jumal ei ole kellgi vastu ja meiegi ei peaks võitlema Jumala vastu. „Peaksime valima Jumala poole ja inimestega ei peaks me üldse võitlema.”

Laagris korrati palju sõlmede tegemist. „Sõlmesid on vaja osata, sellepärast tegime neid,” ütles Ellen. „Laupäeva õhtupoolikul oli tuba nööre täis, tehti redelit. See rippus siis palgi küljes ja pidi inimese ronimisele vastu pidama. Mõni saab kindlasti metsas nöörredeliga hakkama.” Elleni sõnul on laagris ühised tegevused vaatamata vanusevahele ja kui väiksemad alles õpivad esimest korda sõlmi, siis kuigi vanematel seda enam õppeprogrammis ei ole, peavad nad siiski sõlmi oskama ja laagris on hea võimalus neid meelde tuletada.

„Pühapäeval tutvustati meile lehmi, tegime piimanduse märki. Rajaleidjad katsusid lehmi, söötsid neid ja pärast pidid vastama igasugustele küsimustele seoses lehmadega. Tundus, et see meeldis neile väga,” rääkis Ellen.

Laagri korraldusmeeskonna kohta sõnas Ellen, et suuremad rajaleidjad on juba väga palju abiks. „Nad peavad ise söögi tegema ja ühiseid tegevusi läbima. Vanemad aitavad noortega toime tulla ja vahel viivad ka ise tunde läbi.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat