Kohaliku koguduse sõnul on 12-aastane kommunikatsioonisekretär ilmne valik

Avaldatud 13.1.2020, allikas Adventist Review

12-aastase Samuel Girveni tavaline argipäev on veidi teistsugune kui teistel temaealistel: kella kaheksast hommikul kuni poole viieni õhtul on ta koolis, viiest kuueni vaatab ta Facebooki andmeid, pärast õhtusööki töötab ta oma koguduse pressiteadete kallal.

„Ta on vastutustundlikum kui enamus täiskasvanuid, keda ma tunnen,” ütles USAs Michigani osariigis asuva Cadillaci seitsmenda päeva adventiside koguduse kommunikatsioonijuht Tom Mejeur. Mejeur vaatab Girveni kirjutatud pressiteated üle ning saadab need kohaliku ajalehe toimetajale, ja avaldab need koguduse ühismeedialehtedel.

Kõik sai alguse paari aasta eest, kui Girven, kes õpib adventkoolis, soovis aidata oma koolil koguda vahendeid turvasüsteemi sisseseadmiseks. Kooli juhtkond oli võtnud eesmärgiks korraldada heategevusoksjon. Kuid kuu aega enne oksjoni ei olnud müügiks annetatud asjade hulk nii suur kui loodeti ja Girven otsustas, et ta pakub oma abi.

„2019. aasta jaanuaris pidime lumerohkuse tõttu kooli kinni panema, umbes pooleteiseks nädalaks,” meenutab Girven. Ma hakkasin guugeldama ettevõtteid, et leida nende telefoninumbreid. Tegin nimekirja ettevõtetest, mis tegutsevad meie koolist saja miili raadiuses ning hakkasin neile helistama. Ma helistasin hommikul kella seitsmest kuni keskpäevani ja siis kahest kuni viieni pärastlõunal.”

Tema jõupingutused kandsid vilja. Girven aitas koguda 11 000 USA dollarit. Helistamise ajal tegi isa oma pojast pildi ja postitas selle Facebooki. See pälvis Mejeuri tähelepanu.

„Samueli nimetamine kommunikatsioonisekretäriks oli loomulik ja ilmne valik,” sõnas Mejeur, märkides, et Girven aitas koguduse audiovisuaalse programmi juures juba ammu enne seda. „Meie kogudus toetab noori väga ja ta on tõestanud, et ta on teadmishimuline ja valmis teenima.”

Alates sellest ajast on Girven teinud vabatahtlikku tööd koguduse Facebooki-lehel ja ta kirjutab nädalas üks või kaks pressiteadet. Kolm tema kirjutatud artiklit on avaldatud ka kohalikus ajalehes. „Sam avaldab muljet igaühele, kes temaga kohtub,” ütles Mejeur, „isegi ajalehes töötavatele inimestele. Tal on nägemus sellest, kuhu ta tahab välja jõuda, ja ta saab aru, mis on vaja ära teha. Ta on hea kirjutaja ja ta on ise teinud ka intervjuud kõigi enda artiklite tarvis.”

Girven annab kogu kiituse Jumalale. Ta ütleb: „Ta on mind õnnistanud talendiga, mida saan kasutada, et aidata siin piirkonnas evangeeliumisõnumit levitada.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat