Kuressaare-Haapsalu-hiidlaste ühine laager

Avaldatud 14.8.2008, autor Angelika Käsk

7.-10. augustil toimus Haapsalu ja Kuressaare koguduste ühine laager Hiiumaal Hirmustes. Laagripaik asus RMK telkimisalal kohe-kohe mere ääres. Oma laagripaiga asutasime mere äärde sellepärast, et saarlased ei suuda ilma ujumiseta elada.

Mõned saarlased saabusid juba neljapäeval. Nautisid kena Hiiumaa vett ja häid laineid. Suurem osa laagrilisi Saaremaalt ja mandrilt jõudis reedel. Reede õhtul hakkas laager ametlikult pihta.

Higamispäeval toimus palju erinevaid tegevusi – hommikul oli ikka traditsiooniline piibliõpe ja pärast seda jagas jutlusesõna vana Haapsalu mees Ergo Naab, kes oli oma perega meie külalisteks.

Peale lõunasööki käis osa laagrilisi jalutuskäigul juuresoleval RMK põlismetsa õpperajal. Teised jälle kasutasid hetke, et paari kilomeetri kaugusel Ristna surfirannas ujumas käia. Kella viiest oli meie eriti eriliseks külaliseks Timo Lige, kes meile ja tegelikult Jumalale omaloodud laule esitas. Laulsime koos ja ülistasime Jumalat. Lõppeks sepitsesime kõik koos isegi ühe lühikese laulu kokku, lausa kolmehäälselt! „See ei olnud nagu tavaline kontsert, see oli üks mõnus olemine,“ kommenteeriti.

Õhtul toimus veel Kuressaare mehe Raimu Kurise saarlaste laagris juba traditsiooniliseks saanud viktoriin-mäng, kus on vaja nii teadmisi Piiblist, loodusest ja kõigest muust kui ka petankioskusi.

Laagrist käis läbi mitte täpselt 45 inimest.

Kuigi kogu laagri ajaks oli lubatud vihmaseid ilmasid, ei läinud see ilmaennustus õnneks täppi – vihma sadas ainult öösel ning see ei seganud meie laagerdamist.
Aitäh Taevaisale toreda laagri eest ja sõprade eest, kellega koos saime aega veeta!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat