Kanadas Ontarios avati sealse koguduste liidu esimene mõjukeskus

Avaldatud 28.1.2020, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistid avasid Kanadas Ontarios oma esimese mõjukeskuse sealses piirkonnas. Really Living Center (tõelise elu keskus) asutati 2019. aasta sügisel, avatseremoonial osales sadu koguduseliikmeid ja külalisi kogu Põhja-Ameerikast.

2300-ruutmeetrine rajatis on Ontario koguduste liidu esimene mõjutuskeskus, mis toimib nii jumalateenistuste ruumi kui ka nädala sees avatud kogukonnakeskusena.

Vastloodud keskus võimaldab laiendada kohaliku koguduse programme, näiteks taimetoidu kokanduskool, tasuta kursused üksikvanematele, noorte spordiõhtud ja uued programmid, näiteks õmblusklass, smuutibaar ja siseruumides ronimine.

“Püüdsime mõelda kõigele – kuidas saaksime rahuldada mitte ainult enda, vaid ka kogukonna vajadusi. Sellepärast olemegi siin,” ütles kogudusevanem ja keskuse asutajaliige Brenda De Medeiros.

Kogudusejuhtide sõnul saab mõjukeskustes nagu Really Living Center kasutada meetodeid, mis kattuvad rohkem tänapäeva vajadustega, kuna tänapäeva ilmalikus ühiskonnas ei piisa traditsioonilistest misjonitegevustest nagu evangeelsed sarjad või ukselt uksele käimine. Suurimat mõju avaldab inimeste vajaduste rahuldamine ja seejärel evangeeliumi jagamine – see on Kristuse meetod.

Ontario koguduste liidu endine sekretär, keskpäevase jumalateenistuse kõneleja Dan Linrud avaldas rõõmu, nähes seemneid, mille ta oli 19 aastat varem sellise keskuse rajamiseks külvanud. Ta kirjeldas koguduse tagasihoidlikku algust, kui väikese, 25-liikmelise rühmaga saadi kokku ühe koguduseliikme kodu keldris.

“See väike usklike grupp soovis midagi muuta, olla maailma sool ja valgus,” märkis Linrud. Tema sõnul järgisid nad Apostlite tegude 2. peatüki mudelit, kus uuriti Sõna ja palvetati üheskoos erinevates kodudes, loodi suhteid ja jõuti kogukonnani. Linrud kutsus kõiki kohalviibijaid üles lubama Jeesusel end muuta, et igaüks saaks muuta ja valgustada oma kogukonda.

Linrud ja tema naine Verlaine tulid keskuse avamiseks kohale Oregonist USAst, kus Linrud täidab praegu Oregoni koguduste liidu esimehe ülesandeid.

Oma sõnavõttu lõpetades märkis Linrud, et keskus on mõeldud olema kogukonna majakas. Samuti tuletas ta kuulajatele meelde, et "nii ilus ja hämmastav kui see hoone on, nii mugav kui see koht ka on, pole see meie sihtkoht. See pole meie kodu.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat