Pastor Priit Keele esimene seminar on Taanieli raamatu seminar

Avaldatud 4.2.2020

Reedel, 7. veebruaril kell 18.00 algab Viljandi kirikus Uku 11a kaheksaosaline Taanieli raamatu seminar. Seminari läbiviijale, Viljandi koguduse pastorile Priit Keelele on see esimene seminar, mille ta ise läbi viib.

Priit sõnas, et ei ole ise kunagi ühelgi Taanieli raamatu seminaril isegi osalenud ja on seetõttu põnevil, kuidas eesolev seminar õnnestub. „See on mulle üldse esimene seminar, mida ma teen. Püüan seda teha nii hästi, kui oskan. See on mingis mõttes mulle ka õppevariant,“ rääkis Priit.

Mõne selline seminar pidada kasvas välja Viljandi koguduse misjoniosakonna tööplaanidest ja aruteludest kogudusega. „Meie koguduses on sellest aastast misjoniosakonna juht Aiki Pärna ja mõtlesime, et pakume kogudusele võimaluse misjoniplaanide osas kaasa rääkida,“ sõnas Priit ja lisas, et Aikil on küll enda visioon olemas, kuid kogudusel paluti siiski ühel hingamispäeval pärast jumalateenistust kokku jääda, et küsimuse aru pidada.

„Selle seminari mõte on suunatud väljapoole kogudust, aga muidugi võivad tulla ka oma koguduse liikmed. Seminari ette valmistades kasutan Rein Kalmuse materjale,“ rääkis Priit, öeldes, et pastorid võiksid rohkem üksteisega materjalide jagamise osas koostööd teha. „Rein on viinud läbi loenguid Jacques B. Doukhani Taanieli raamatu kohta kirjutatud raamatu põhjal, küsisin luba neid materjale kasutada.“

Seminar on välja reklaamitud nii, et Taanieli raamatu abil vaadatakse tagasi üle 2500 aasta tagusesse minevikku ja ka tulevikku. „Me hakkame Taanieli raamatu algusest peale, aga kuna Taanieli raamatus on 12 peatükki ja meie seminar on kaheksaosaline, siis peame kusagilt ka kokku tõmbama,“ ütles Priit.

Seminar algab eeloleval reedel ning vältab kaheksal järjestikusel reedeõhtul kuni aprillikuuni. 2020. aasta I kvartali piiblitundide teema adventkogudustes üle maailma on Taanieli raamat, lisaks õppetükile on saadaval ka Taanieli raamatut laiapõhjalisemalt lahti seletav raamat.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat