Liidu nõukogu koosolek 15.03.2020

Avaldatud 16.3.2020

Pühapäeval, 15. märtsil pidas Eesti liidu nõukogu oma korralise koosoleku, kuid seekord e-koosoleku vormis.

Nõukogu koosolekut, nagu alati, alustati ka seekord palvusega. Noortejuht Krõõt Lõbus kasutas palvusetekstina Markuse 4:35–41, kus on lugu tormist järvel ja Jeesuse magamisest selle tormi ajal. „Jeesus oli just pidanud Mäejutluse ja nüüd sõidavad nad jüngritega üle järve,“ rääkis Krõõt ning esitas küsimuse: missugust käitumist oleks Jeesus jüngritelt selles olukorras oodanud? „Mis oli see, mis pidi juhtima? Mis oli jüngritel puudu? Jõudsin järeldusele, et nende hirm väljendas nende usu kogust,“ mõtiskles Krõõt. „Jeesus sai rahulikult magada, kuna Tema teadis, et Jumalal on vägi, et Temaga ei juhtu midagi. Jüngrid teadsid, kes Jeesus on, aga kui nad vaatasid, kuidas veetase tõuseb ja olukord läheb hirmsamaks, siis nad mõtlesid: me küll lootsime Jeesusele, aga meie paat hukkub ja sina veel magad.“ Krõõt kutsus meid tänagi, kui ümberringi on palju hirmu ja ebakindlust, mõtlema Jeesuse sõnadele, et meil pole vaja karta, sest Tema on meiega ühes paadis. „Jeesus ei saatnud jüngreid enda juurest ära. Ta astus kõigepealt tormile vastu, tegi kõik turvaliseks ja kõnetas siis jüngreid. Vaatamata meie küsimustele ja kahtlustele jääb Jeesus ka meile ustavaks. Meie roll on Teda usaldada,“ rääkis Krõõt ja lisas, et meie rahu ja usaldus Jumalasse võib anda teistele meie ümber meelekindlust ja julgust.

Peamise osa e-koosoleku päevakorrast võttis enda alla veebijumalateenistuste korraldamise edasine käik. Jumalateenistused adventkogudustes jäävad ära vähemalt kuni 1. maini, sama ajani kehtib praegu valitsuse poolt sätestatud eriolukord. Liidu esimees Andres Ploompuu sõnas, et iga kogudus ja pastor peaks tagama selle, et kirikute stendidel oleks sellekohane teave ja telefoninumber, kellele vajadusel helistada saab.

Veebijumalateenistusi hakatakse üle kandma Terve Elu Keskuse väiksest saalist, kuhu seatakse üles selleks vajalik stuudio. Aadressil otse.advent.ee kantakse hingamispäevahommikuti üle nii piiblitunni arutelusid kui ja jutluseid. Ühtlasi mõeldi sellelegi, kas oleks võimalik pakkuda sel perioodil vaatamiseks midagi lisaks. Esmaspäeva, 16. märtsi hommikul peavad ülekandemeeskond ja liidu osakonnajuhid nõu edasiste võimaluste teemal.

Kõigil pastoritel palutakse olla ühenduses oma koguduseliikmete, eriti eakatega, et liiguks info jumalateenistuste kohta ja et koguduseliikmed saaksid kätte Meie Aja ning uue kvartali õppetükid ja hommikvalveraamatud. „Kasutame omavahel suhtlemiseks kaasaegseid võimalusi ja väldime otseseid kontakte,“ sõnas Andres ning lisas, et lähiajal sõnastatakse täiendavad juhised ja tegutsemisnõuanded pastoritele ja koguduseliikmetele.

Seoses jumalateenistustega tõusis üles ka annetuste kogumise küsimus. 14. märtsi veebijumalateenistuse ajal oli võimalus ülekandega annetada, kuid annetusi kogunes tavapärasest vähem. „Kohalikud kogudused sõltuvad annetustest ja on ette näha, et annetuste osakaal hakkab langema,“ sõnas liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman. Möödunud hingamispäeval kogusime annetusi adventraadio ja Hope Channel’i tegevuse toetamiseks – väga asjakohane meeletuletus nende kanalite töö olulisusest. Annetusi laekus kokku 1710 eurot, sealhulgas on nii hingamispäevane sihtotstarbeline annetus kui ka muid: kohalikele kogudustele, liidu ehitusfondi jm. Veebijumalateenistuste ajal, aga ka igal muul ajal, saab annetada aadressil toeta.advent.ee – nii antud hingamispäeva annetust kui piiblitunni misjoniannetust. Kui annetus kogutakse kohalikule kogudusele, saab samuti jumalateenistuse ajal oma nutivahendist või arvutist toeta.advent.ee kaudu valida rippmenüüst oma kodukoguduse arvelduskonto. Sel lehel saab arveldada panga otselingiga, samuti pangakaardiga. 

Liidu nõukogu järgmine korraline koosolek on 22. aprillil, ent liidu esimehe sõnul nõuab olukord ilmselt ka erakorralisi e-nõupidamisi.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat