Ungari pastor hoolitseb karantiiniperioodi ajal abielude eest

Avaldatud 25.3.2020, allikas TEDNews

CIVID-19 pandeemia ei mõjuta üksnes meie füüsilist tervist, vaid ka emotsionaalset tervist ja suhteelu. Kui karantiin Hiinas läbi sai, läks ebatavaliselt suur hulk inimesi ametkondadesse, et anda sisse abielulahutuse avaldus.

Paariterapeudid räägivad, et liiga kaua aega koos võib suhtes tõsta esile pingeid, mida muul ajal ehk tähelegi ei panda. Just sel põhjusel lähevad paljud paarid nõustaja juurde pärast jõule või suvepuhkust. Politseinikud on samamoodi andnud teada, et pikad nädalavahetused ja rahvuspühad võivad viia koduvägivallani.

Ungari pastor ja litsenseeritud perenõustaja Gabor Mihalec ütles, et teatud pereprobleemid, mis on seotud eraldumisega sel koroonaviiruse perioodil, on juba esile tõusnud. Igal õhtul kell 19 avab Mihalec oma isikliku Facebooki-lehe otseülekandeks. „Ma valisin selle aja sellepärast, et lapsed on siis juba voodis ja vanematel on lõpuks aega oma suhte jaoks,“ sõnas ta. „Ma tahan anda neile võimaluse veeta loovalt ja konstruktiivselt koos aega.“

Tagasisidet on tulnud palju rohkem, kui ta oodata oskas. Igal õhtul vaatab otseülekannet 400 inimest ja järgmise päeva vaatajate arv on isegi kuni 12 000, paljud jagavad tema nõuandeid ka sotsiaalmeedia vahendusel.

Mihalec annab head nõud konfliktide lahendamise, tõhusa suhtlemise ja teiste teemade kohta, lisaks sellele vastab ta vaatajate küsimustele, mis neil on igapäevaelus oma suhte kohta tekkinud. Ungari juhtiv majandusajakiri HVG avaldas algatuse kohta artikli, rääkides sellest kui heast eeskujust, kuidas kriis üle elada.

„See uus uks, mille Jumal meile avas, annab mulle rohkem tööd, kui mul enne oli,“ ütles Mihalec. Nüüd ei saa ta reisida nagu varem, kuid „see tõi meie pereliikmed üksteisele veel lähemale“. Ta lisas, et see uus algatus „on muutunud meie igaõhtuseks tavaks. Ma ei tea midagi viiruste kohta ja ma ei suuda inimesi ravida, aga ma olen väga rõõmus, et Jumal näitas mulle viisi, kuidas mina saan oma perega sel ajal, kui maailm meid vajab, abiks olla.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat