Hambaarst õpetab kinnipeetavatele, kuidas tervisetöötajatele maske valmistada

Avaldatud 21.5.2020, allikas Adventist News Network

Teófilo Otoni linn Brasiilias on maailma suurim kalliskivide valmistamise keskus. Linn hakkab tasapisi taastuma karantiinimeetmetest – vaid 140 000 elanikuga linnas oli 424 koroonakahtlusega patsienti ja 18 kinnitatud viirusjuhtu ning linnaelanikud tegutsevad enda kaitsmise nimel.

Selle linna adventkoguduse liige Luciana Lorentz on hambaarst. Kui linn pandi karantiini, pidi ka tema oma kabineti 40 päevaks sulgema. Selle aja jooksul süvendas ta paastudes ja palvetades oma suhet Jumalaga. Sel ajal hakkas ta tundma soovi oma kogukonda aidata. „Ühel paastu viimastest päevadest äratas Issand mind sõna otseses mõttes üles ja õpetas mulle, kuidas maske valmistada,“ meenutab ta.

Olles selle kutse suhtes ebakindel, rääkis Luciana oma koguduse pastori Jorge Britoga. Ta küsis, kas see võib tõesti olla Jumalalt. „Doktor Lucinda, mul ei ole kahtlustki, et see on Jumalalt,“ ütles Brito talle. Pastor julgustas teda usus edasi astuma ja mitte kartma.

Luciana võttis kogu oma raha ja ostis materjale, et teha kodus 200 näomaski. „Ma ei olnud kunagi varem maske valmistanud. Jumal juhendas mind, kuidas neid teha,“ rääkis ta. Ta jagas oma lugu ka sotsiaalmeedias ja kutsus nõnda üles teisi teda abistama. Üks inimene, keda see lugu puudutas, oli linna kinnipidamisasutuse turvaülem Julimar Martins, kes on samuti adventkoguduse liige.

Kinnipidamisasutus asub linnakeskusest umbes 40 kilomeetri kaugusel, selle kinnipeetavad valmistavad riideid, ka enda rõivaid, samuti telliskive ja muud varustust, mida linnas ning teistes piirkonna organisatsioonides vajatakse. Karantiini tõttu olid kõik projektid seisma pandud.

Martins sõnas, et võttis Lucianaga ühendust, et ta õpetaks vangidele maske valmistama. „Nad tegid umbes 500 maski,“ ütles ta. Luciana ja tema abiliste vabatahtlik töö ei jäänud siin seisma. Nüüd valmistatakse maske ka teistes lähilinnade vanglates maske. „Jumal teab kõike täiuslikult. Sel ööl, kui ma ärkasin, ei oleks ma kuidagi osanud arvata, et me peame täna iga päev maske kandma,“ rääkis Luciana.

Praeguseks on valmistatud umbes 6000 maski ja 200 meditsiinipõlle. Luciana selgitas, et projekti mõte oli „õpetada kinnipeetavatele, kuidas maske valmistada ja kuidas me saame nii väheste vahenditega vaest piirkonda aidata“.

Luciana sõnul on projekt palju kasvanud. Ka teiste linnade inimesed on end vabatahtlikuna üles andnud, isegi Ameerika Ühendriikidest on osalejaid tulnud ja õppinud, kuidas maske valmistada.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat