Põhja-Ameerika divisjoni president läheb alates juulist pensionile

Avaldatud 22.5.2020, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Põhja-Ameerika divisjoni (NAD) president Daniel R. Jackson ja tema abikaasa Donna on teada andnud, et lähevad alates 1. juulist pensionile.

Seoses 2020. aasta peakonverentsi (PK) töökoosoleku edasilükkamisega 2021. aastasse on NADi juhtkond teinud koostööd üleilmse koguduse juhtkonnaga, et valida NADile uus juht 2020. aasta juulis.

Jacksonid on NADi peakorteris töötanud alates Danieli valimisest presidendiametisse 2010. aasta juuni PK töökoosolekul Atlantas. Ta valiti presidendiks tagasi 2015. aastal San Antonios. Enne divisjoni presidendiks saamist töötas Jackson Kanada kogudusejuhina.

„Teenimine on olnud eesõigus,“ ütles Jackson koguduses töötamise kohta. „Tõeline eesõigus on olnud kohtuda inimestega mõlemalt rannikult, kogu Põhja-Ameerika divisjonist – Kanadast, Ühendriikidest, Bermudast, Guamist ja Mikroneesiast. Selle töö üks eeliseid on kohtuda meie inimestega. See divisjon elab ja töötab misjonitöö nimel.“

Jackson on sünni poolest kanadalane ja välja arvatud viis aastat, mil ta töötas Lõuna-Aasia divisjonis, on ta töötanud terve elu Põhja-Ameerika divisjonis. Ta on lõpetanud Kanada uniooni kolledži bakalaureusekraadiga teoloogias ning Andrwesi ülikooli magistrikraadiga süstemaatilises teoloogias.

Oma tööaastate jooksul on Jackson töötanud pastori ja õpetajana ning koguduse juhtkonna liikmena. Tal on abikaasa Donnaga kolm last ning Issand on kinkinud neile neli lapselast.

Kuid ennekõike, sõnas Jackson, on ta kaasteeline kõigile teistele kristlastele, kes on teel Jumala kuningriigi poole.

„Ma olen alati arvanud, et Jumal annab meile ülesandeid, mida peame hindama. Ma ei ole igat päeva nautinud ja olen seda ka selgelt öelnud, aga inimesed on need, kes teevad selle töö väga tasuvaks ja õnnistusrikkaks. Ma austan sügavalt seda, mida Jumal soovib teha ühe Edmontonist pärit võrukaela ja Briti Columbiast pärit imelise naise elus.“

Donna Jackson on töötanud NADi pastorite abikaasade ühenduse assistendina ja NADi pastorite ühenduses. Enne seda töötas ta naiste- ja peretöös Ontario koguduste liidus ja Kanada naistetöös.

„Ma olen õnnelik, et olen saanud töötada väga energilise meeskonnaga,“ sõnas Donna. „Minu ülesanne on olnud pastorite abikaasad ja nende pered. Divisjoni presidendi abikaasana on olnud minu töö üks paremaid osi kohtuda kõigi nende inimestega, kellega ma muidu poleks kohtunud.“

Vastavalt NADi valimisprotseduuri reeglitele on NADi juhtkond ja PK juhtkond töötanud välja protseduuri, et valida divisjonile uus president. Kõik koguduse divisjonide ametnikud nimetatakse PK töökoosolekul ning nende kanditatuuri peab heaks kiitma PK nõukogu.

NADi nimetusnõukogu koguneb 6. juulil, et esitada 7. juulil PK nõukogule uus presidendikandidaat. Mõlemat nõukogu koosolekut juhib PK president Ted N. C. Wilson. Koosolekud peetakse virtuaalselt ja kasutatakse elektroonilist hääletussüsteemi.

9. juulil saab PK nõukogu kokku, et valida NADile uus president. Kui uue presidendi valimise protsess algab, paluvad kogudusejuhid koguduseliikmeil protsessi ja sellesse kaasatud inimeste pärast palvetada.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat