30. mail kell 17.00 on aadressil otse.advent.ee laste laulupäeva laulude ühislaulmine

Avaldatud 26.5.2020

Eeloleval hingamispäeval, 30. mail kell 17.00 on aadressile otse.advent.ee oodatud kõik lapsed, et õppida ja laulda koos tänavusi laste laulupäeva laule ja vaadata laste laulupäeva näitusele „Kuu või Päike“ saadetud kunstitöid.

Eesti liidu lastetöö juht Aiki Pärna ütles, et selline ettevõtmine sai ellu kutsutud eesmärgiga koos laule õppida ja laulda. „Enne me kirikusse ei saanud ja see on hea laulude õppimise vorm.“ Helin Kalmus ja Helerin ja Roosi Ann Lehtla laulavad tänavused laulud lastele ette, ekraanil on kaasalauljatele kuvatud ka sõnad. Aiki sõnul on lisaks laulude õppimisel kavas ka väikesed vahepalad ja jutuke.

Laste virtuaalkoori idee väljakäija Helin Kalmus rääkis, et laste laulupäev on igal kevadel olnud eriti väiksemate laste jaoks kokkusaamise aeg ja kuna see jäi tänavu ära, siis lapsed vajavad midagi päris endale. „Palju aastaid on laulupäev igal kevadel olnud ja kuigi veebijumalateenistustel olid lastele oma toredad osad, siis päris oma programmi lastele pole olnud. Kevadine laste laulupäev on väiksematele lastele ainuke suurem sündmus aastas, suurematele on ka laagrid,“ ütles Helin ja lisas, et kui me ei saa kokku tulla ja kontserdil laulda ja kui tehakse veebikoosolekuid ja -koolitusi, siis me saame teha ka laste ühislaulmise veebis. „Kõik, kes soovivad, nii lapsed, nende vanemad kui ka vanaemad-vanaisad, saavad kaasa laulda. Kes on harjutanud, saab julgelt kaasa laulda, kes ei ole veel harjutanud, saab kellegagi koos õppida,“ selgitas Helin.

Laste laulupäeva kooslaulmise programm jääb hiljem ka järelvaatadavaks, nii saab laule alal hoida, kui olukord areneb nii, et lapsed 23. augustil ka päriselt Viljandis laste laulupäeval kokku peaksid saama.

„Praegu on 23. augustil Viljandi pärimusmuusikaait broneeritud,“ ütles Helin. „Vaatame, kuidas suvel olukord kujuneb. Enne juuli keskpaika ei saa selle kohta veel midagi täpsemalt öelda.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat