Adventkoguduse uuest entsüklopeediast saab teadmisi koguduse ajaloo, misjonitöö ja muu kohta

Avaldatud 26.6.2020, allikas TEDNews

Järgmisel kolmpäeval, 1. juulil avaldatakse seitsmenda päeva adventistide koguduse uhiuus entsüklopeedia (ESDA).

Entsüklopeediat on ette valmistatud aastaid, projekti on koondatud tuhandeid artikleid, lühikesed elulood ja huvipakkuvad tõigad seitsmenda päeva adventistide koguduse ajaloost kogu maailmas.

Trans-Euroopa divisjoni (TED) peasekretär Audrey Andersson on olnud protsessi osaline ning tal on olnud eesõigus veebisaiti juba ka näha. „See on inspireeriv ja tekitab sõltuvust. Üks lugu viib teiseni ja seal on hinnalisi kalliskive, mida avastada,“ sõnas ta.

TEDi meeskonda kuulub ka üks ESDA toimetajaid Paul Lockham, kes on rääkinud oma lemmiktekstidest ja -lugudest hommikupalvuste ajal. Nii Anderssoni kui Lockhami elevus ESDA osas kasvab välja sellest, et koguduse ajalugu Euroopas saab kättesaadavamaks ja paremini kajastatud.

„Euroopa ja TEDi riigid eriliselt on rikkaliku ajalooga ja misjonitööle väga pühendunud. ESDA projekti kaudu tuuakse paljud kunagistest usukangelastest uuesti meie ette. Me saame nende elust rohkem teada, riikidest, kus nad töötasid, aga ka parema arusaamise adventkoguduse arengust,“ ütles Andersson. Lisaks olemasolevale teabele väljendab ta lootust, „et selliseid lugusid, mis vajavad üleskirjutamist, on veel palju ja me loodame, et inimesed soovivad seda entsüklopeediat kasutades kaasatud saada“.

Lockham on nõus. „Olen kasvanud üles Briti uniooni kontori lähistel ja olen seetõttu tuttav koguduse ajaloo ja inimestega Inglismaal ja Iirimaal. Töötanud viimased poolteist aastat meie divisjoni puudutava info toimetaja ja koordineerijana, olen hakanud rohkem aru saama misjonitöö dünaamikast ja inimestest, kes meie unioonis töötavad. Mind on inspireerinud õppetunnid sellest, kuidas saada üle raskustest, kuidas mõelda uuenduslikult ja panustada, kuidas vastata keerulistele olukordadele ja tagasilöökidele. Kui sa tahad teada, kuidas Jumal on minevikus meid juhtinud, siis loe ESDA online-versiooni ja lase end üllatada. Veelgi parem: vaata, kas midagi on artiklite osas veel puudu, hakka vabatahtlikuks ja tee see töö ära.“

Entsüklopeedia avaldatakse 1. juulil, kuid selle veebilehe võib juba praegu lemmikute hulka märkida: Encyclopedia.Adventist.org. Avaldamisprogramm algab seitsmenda päeva adventistide koguduse YouTube’i kanalil 1. juulil kell 22.00.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat