Vaatamata eriolukorrale ristiti Fidžil 911 inimest

Avaldatud 23.7.2020, allikas Adventist Review

Olnuks lihtne leida põhjuseid see aasta maha kanda, programmid edasi lükata ja hiljem uuesti proovida. Selle asemel otsustasid Fidži noored adventistid kohaneda ja viisid oma evangelismiplaanid 2020. aastaks edasi, selle tulemusena ristiti 911 inimest.

Mais toimuva Fidži noorte evangelismi projekti tarvis algasid juba 2019. aastal. 2020. aasta oli Trans-Vaikse ookeani uniooni misjonis pühendatud noortele ja aasta algas paljutõotavalt.

Veebruaris sai üle tuhande noore kokku Suva linnas, et läbida evangelismikoolitus, mida viisid läbi külaliskõneleja ja teised esinejad kohalikust divisjonist ja misjonist. Üle 700 noore pühendas oma elu Jeesusele, et olla mais algava evangelismikampaania raames koolitatud jutlustajad.

Neisse plaanidesse tuli suur muutus märtsis, kui pandeemia levis ja Fidžil registreeriti 18 haigusjuhtu. Riigipiirid pandi kinni ja eriolukord vältas üle kolme nädala. Fidži misjoni noorteosakond oli sunnitud otsima uuenduslikke alternatiive. Abi saadi üleilmse koguduse algatusest Hope at Home (Lootus kodus).

„Evangeelse kampaania ärajätmine ei tulnud kõne alla,“ ütles Fidži misjoni endine noortejuht Fifita Vatulesi. „Me täname Jumalat üleilmse koguduse programmi eest.“

Programmi Hope at Home raames juhtisid noored online-programme, kaasa arvatud hingamispäevakool, arutelud, hingamispäeva ühine lõpetamine ja pärastlõunased programmid noortele. Kõiki neid näidati otsesaadetena ja kanti üle nii Facebookis kui ka YouTube’is – 13 hingamispäeva järjest.

„Seda, kuidas noored oma talente kasutasid, oli väga julgustav vaadata,“ ütles Vatulesi.

Palvetades ja teistega nõu pidades leidsid noorteosakonna juhid kindluse selles, et Hope Channel on parim meedium, mida sõnumi levitamisel kasutada. Kolmenädalase evangeelse sarja peakõnelejaks paluti noor evangelist ja koguduserajaja Samuela Koro. Seeria algas 24. mail ja sellest sai kohe vaatajate lemmik – Facebookis ja YouTube’is vaatas seda juba esimesel õhtul üle 6000 inimese. Seeria jätkudes vaatajanumbrid kasvasid, kirikud olid samal ajal suletud. Sellele seeriale järgnes uus, mille raames Koro sai Jumala Sõnas veelgi sügavamale kaevuda. Neljanda nädala lõpuks teatas Fidži valitsus, et riik on koroonavaba ja piiranguid hakati tasapisi leevendama. Kuni 100 inimesega olid taas lubatud jumalateenistused.

Rühm pastoreid jätkas piibliõpet, et vastata keerulistele usuküsimustele, mida evangeelse seeria jooksul esitati. Seda jätkus veel kaheks nädalaks.

„Me oleme Jumalale tänulikud tehnoloogia ja teiste uuenduslike viiside eest evangeeliumi jagamisel,“ ütles Fidži misjoni evangelismi koordinaator Sefanaia Turava. “Me täname Jumalat ka noorte evangelistide nagu Koro eest, tema misjonipere eest – nii et ka üleilmse kriisi ajal saime siiski levitada Jumala lootusesõnumit.”

Turava lisas, et need evangeelsed seeriad olid vastus üleilmse koguduse kõigi liikmete kaasatuse algatusele.

Juuli alguses rõõmustasid koguduseliikmed kirikuuste avamise üle – kirikud olid kinni olnud 13 nädalat. Järgned ristimiste laine – noorte evangelismi tulemusena sündis ristimiste rekord: oma elu andis Kristusele 911 inimest. Ikka veel piirangute oludes oli ristimisi üle kogu riigi ja korraga ristiti 10 inimest.

Evangeelse seeria teine osa, mil saab noori jutlustamas näha, on augustis, kasutatakse samasugust mudelit nagu maikuus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat