Trans-Euroopa divisjon aitab kõneleda laste haridusvajaduse eest

Avaldatud 30.7.2020, allikas TEDNews

Rajaleidjad, haridustöötajad, pastorid ja tuhanded koguduseliikmed üle terve Trans-Euroopa divisjoni (TED) on liitunud üleilmse adventkoguduse ja selle humanitaarabiorganisatsiooni ADRA algatusega allkirjastada petitsioon Iga laps. Igal pool. Koolis.

Praegu on petitsioonile kogutud miljon allkirja ja nende arv kasvab – see näitab, et lapsed kogu maailmas on nüüd ühe sammu võrra lähemal hariduse saamisele.

Adventkoguduse töötajad hakkasid petitsioonile allkirju andma 2019. aasta GAiN konverentsil Jordaanias. Alates sellest ajast on TED ja ADRA ühiste jõupingutustega divisjoni erinevatel sündmustel petitsioonist rääkinud. Sügisel, kui algatust jagati sotsiaalmeedias, kogunes hulgaliselt uusi allkirju.

„On olnud julgustav näha, kuidas meie üleilmne kogudusepere ja ADRA on teinud koostööd, et miljonid lapsed, kel ei ole praegu haridusele ligipääsu, saaksid õppida,“ ütles peakonverentsi president Ted Wilson. „Meie õed ja vennad on näidanud, et kui me töötame koos, saame me olla võimas hääl muutuste kasuks. Aitäh igaühele, kes on aidanud need miljon allkirja kokku saada. Aga meie töö ei ole selle koha peal. Me peame olema muutuste eestkõnelejad oma kogukonnas ning kasutama oma häält, et iga laps igal pool saaks hariduse ja seeläbi saavutada oma Jumalast antud potentsiaali.“

„Adventistid üle maailma on valjul ja selgel häälel kõnelenud ning on selge, et me hoolime laste haridusest, et nad saaksid õppida ja edeneda. Aitäh selle eest, et olete laste õiguste eestkõnelejad. Jätkakem oma jõupingutusi laste nimel,“ ütles ADRA nõukogu aseesimees Ella Simmons.

UNESCO järgi on üle maailma pea 300 miljonit sellist last ja noort, kes ei käi koolis. See on väga suur arv lapsi, kes vajavad haridust, et elada ilma ärakasutamise ja äärmusliku vaesuseta.

Koroonaviiruse leviku ajal on laste hariduse nimel võitlemine veelgi olulisemaks saanud. Paljud pered on haavatavad, kuna täiskasvanud on jäänud tööta, haigestunud või on peres muid probleeme, mis on mõjutanud laste haridusteed. UNESCO 2020. aasta aruande põhjal on 35 kriisist mõjutatud riiki, kus kokku 75 miljonit kooliealist last ei saa haridust, kuna kool on kinni pandud või muudel COVID-19-st tingitud põhjustel.

„Me oleme tunnistajaks kasvavale hariduslõhele, eriti haavatavate laste hulgas. Kuigi üks miljon allkirja on fenomenaalne tulemus, mida tähistada, on see kõigest algus. Me töötame välja uusi võimalusi, et oma häält võimendada. Me vajame teie jätkuvat tuge ja pühendumist, et selle olulise teema osas oleks edasiminekut,“ ütles ADRA president Michael Kruger.

Järgmise faasi toetamiseks töötab ADRA välja raporti, milles analüüsitakse koolist välja jäänud laste olukorda kogu maailmas ja kus kirjeldatakse, mida probleemi lahendamiseks teha tuleks. Lisaks sellele pakutakse välja tööriistakast koguduse tööharudele, kohalikele kogudustele, noortegruppidele ja koolidele, kuidas selle projektiga petitsiooni faasist edasi minna. Need vahendid avalikustatakse oktoobris.

Rohkem infot vahendite ja algatuse kohta leiab lehelt ADRA.org/InSchool.

Loe lisaks

Aastakoosolek: Adventkogudus ja ADRA tegid laste abistamiseks ühispöördumise

ADRA lansseeris kampaania „Iga laps. Igal pool. Koolis”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat