ASi virtuaalne konventsioon algas üleskutsega misjonitööle

Avaldatud 31.7.2020, allikas Adventist Review

Adventkoguduse toetavate teenistuste (Adventist-Laymen’s Services and Industries, ASi) 2020. aasta konventsioon algas 29. juuli õhtul virtuaalselt üleskutsega rääkida Jeesusest ja kuulutada Ilmutusraamatu 14. peatüki kolme ingli kuulutust kogu maailmaga, kes otsib vastuseid.

„Rohkem kui kunagi varem, vähemalt minu eluaja kestel, näeme inimesi, kel on huvi ja kes otsivad vastuseid,“ ütles Põhja-Ameerika divisjoni president Alex Bryant, kes tervitas tuhandeid neid, kes olid end online-sündmusele registreerinud. „Me saame jagada nendega sõnumit, et ainus lahendus on Jeesuses Kristuses ja Tema kolme ingli kuulutuses.“

Adventist World Radio (AWR) Kyle Allen oli sellega nõus. „Jumal kasutab seda pandeemiaaega,“ ütles ta, rääkides AWRi uutest programmidest kogu maailmas. „See on andnud imelisi võimalusi inimesteni jõudmiseks.“

ASi 2020 konventsiooni moto on „Kolme ingli sõnumid – kogu maailmale“ ja see esindab seitsmenda päeva adventistide koguduse võtmesõnumit. „Seitsmenda päeva adventistidele on Ilmutuse 14 kolme ingli kuulutus keskne sõnum. Need määratlevad, kes me inimestena oleme, ning kirjeldavad meie missiooni siin maailmas“ – nii on kirjas ürituse peakõneleja Mark Finley sõnumi tutvustuses.

Ajalooliselt on kolme ingli sõnumeid tõlgendatud Ilmutuse 14:6–12 valgel. Seitsmenda päeva adventistid õpetavad, et nende sõnumite eesmärk on valmistada maailma ette Jeesuse teiseks tulemiseks.

ASi konventsiooni avamise ajal said vaatajad vastata online-küsitlusele, millest selgus, et paljudele adventistidele ei ole seos nende kahe vahel päris selge. Korraldajate sõnul on ürituse üks eesmärke seda osa parandada.

ASi asejuht Curtis Letniak selgitas, et konventsiooni lõpuks „soovime mõista, elada ja jagada Jeesust kolme ingli sõnumiga“.

Kahetunnise programmi jooksul räägiti ka sellest, missugust osa saavad koguduseliikmed (need, kes ei ole koguduse organisatsioonis palgal) mängida selles, et viia Jumala sõnum inimesteni, kes seda vajavad.

Bryanti sõnul on see midagi isiklikku. „Minust sai seitsmenda päeva adventist, kuna üks koguduseliige andis minu perele piiblitunde,“ rääkis ta.

ASi asepresidendi Rodney Bowesi sõnul on võti mõistmises, kuidas kolme ingli sõnumid meie elu mõjutavad. Ta rääkis uuest veebilehest, mille eesmärk on aktiveerida koguduseliikmeid, et nad saaksid koolitust ja sooviksid jagada sõnumit Jumalast.

Jutluse pidas Mark Finley, kes väljendas rõõmu selle üle, et konventsiooni saab pidada ka praeguses olukorras. „Jumal teadis seda ette ja Ta on meid eriliselt õnnistanud. Jumal teeb rohkem, kui meie oskame ettegi kujutada.“

Finley selgitas, et kolme ingli sõnumites on elumuutev vägi. Peamine on panna need sõnumit suure võitluse konteksti ja mõista, et saatan on juba võidetud.

„Jumal on saatana koodi lahti murdnud,“ ütles ta, kasutades sõjaaja metafoori. „Ilmutusraamat murrab selle koodi lahti. Jumalat ei ole võimalik üllatada ja neil viimseil päevil on Tal eriline sõnum.“

Finley läks tagasi adventliikumise algusesse 1840ndatel – aega, mis oli pöördeline. „Ühiskondlikud ja usulised revolutsioonid muutsid senist maailma, samal ajal arenes evolutsiooniteooria. Jumalal on sõnum, mis kutsub igaüht teenima Loojat.“

Finley rääkis, et ei evolutsioon ega ka kommunism väärtusta inimelu ning tagandavad vajaduse Looja järele. „Aga Jumal äratas jumaliku liikumise, mis kestab maailma lõpuni.“

Konventsioonil on 31 kõnelejat, 143 näitust, 45 projekti esitlus ja 38 sessiooni. Konventsioon lõpeb 1. augusti õhtul.

Kes soovivad konventsioonist osa saada, peavad end registreerima

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat