79-aastane naine kirjutab Piiblit käsitsi ümber

Avaldatud 1.9.2020, allikas Adventist News Network

Kui brasiillanna Maria Petrina Gomese abikaasa 2014. aastal suri, oli Maria arusaadavalt väga kurb. Ta otsis oma leinale leevendust ja mõtles, et hakkab kirjutama.

„Ma mõtlesin nii: ma hakkan kirjutama. Ma kirjutan Piibli ümber! Ma ei tee seda oma sõnadega, vaid kirjutan Piibli ümber sõna-sõnalt.“ Alates sellest ajast on ta igal nädalal võtnud paar tundi aega, et Pühakirja ümber kirjutada.

2020. aasta juuni lõpus sai Maria 79-aastaseks ja jätkab ikka veel käsikirjalist Piibli ümberkirjutamist. Ta on jõudnud praeguseks Taanieli raamatuni Vanast ja Luuka evangeeliumini Uuest Testamendist. Siiani on tema kirjutatut kokku kolm köidet.

„See on mulle hea moodus Piibli õppimiseks,“ sõnas Maria. „Ja see on väga hea, kuna mul on imeline ühendus Issanda Sõnaga.“

Maria isiklik ettevõtmine on inspireerinud ka tema perekonda. Tema lapselaps Aryedna räägib vanaema pühendumisest imetlusega. „Ka reisile minnes, kui kohver on muid asju täis, leiab ta ikka ruumi Piibli, paberilehtede ja pastakate jaoks. Ükskõik kus võtab ta aega, et kirjutada kas või viis salmi. Ma leian, et see on ilus. Mõnikord loeb ta meile salme ette ja jagab õppetunde, mida on lugedes ja kirjutades saanud,“ rääkis ta.

Lisaks vaimsele trööstile, mida Maria kirjutamisest saab, aitab see tal tema enda sõnul meenutada kooliaega, mil õpetaja õpetas teda kirjutama. „Ma saan varsti 80-aastaseks. Kui saan vanemaks, võiksin kirjutamise lõpetada ning kaotada selle kauni oskuse, kuid tänu Jumalale on minu käekiri veel siiani kaunis,“ rääkis ta elevusega. „Minu jaoks on Jumala Sõna kirjutamine parim asi elus. Ma tunnen, et see täidab mind. Kõik Sõna heaks, igas olukorras.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat