Kompassi kogudus tähistas 2. aastapäeva

Avaldatud 7.9.2020

Hingamispäeval, 5. septembril tähistas Kompassi kogudus 2. aastapäeva. Aastapäeva piiblitund ja jumalateenistus toimusid Tallinnas Terve Elu Keskuse uues saalis, mis on Kompassi koguduse jaoks juba neljas kokkusaamise ruum selles majas.

Jumalateenistust alustati videomeenutusega 30. augusti Mervivälja kodukohvikute päevast, kus ka Kompass oma kohvikuga väljas oli. Liisu Jallai tänas, et kogudus kohviku tegemistega kaasa tuli ja kutsus üles ka kõiki teisi kogudusi koos tegutsema. Kohvikus teenitud raha läheb Pirita paljulapselisele perele koolitarvete soetamiseks.

Jumalateenistusse mahtus erinevaid tunnistusi. Veljo jagas tunnistust sellest, kuidas sai oma kogudusest rääkida töökaaslasele, kes oli Kompassi kohvikus käinud ja hiljem selle kohta küsis.

Oma teest Kompassi koguduse liikmeks rääkis Erich, kes ristiti 22. augustil. Erich meenutas lapsepõlve lastetunde Mere puiestee kirikus ja noorteõhtuid Tartu adventkirikus ning esimest aastavahetust koos adventnoortega Nuutsakul. „Kompassi koguduses on head ja sõbralikud inimesed, inspireerivad inimesed. Olen täiesti õiges kohas.“ Erichile anti üle ristimistunnistus ja väike meene.

Heli, kes on Kompassi koguduse esimene ristitu (Heli ristiti kaks aastat tagasi pärast koguduse moodustamist), tänas kogudust selle eest, et teda on siin hoitud. „Hea on olla Jumala lähedal, tahan enda kõrvale inimesi, kes mõtlevad samamoodi,“ ütles Heli, vaadates tagasi oma rajale kogudusega liitumiseni.

Oma tervituse kogudusele andis edasi koguduste liidu esimees Andres Ploompuu, kes luges kirjakohad 1Ms 5:32 ja 7:6 ning võrreldes Noa elu Kompassi koguduse eluga, öeldes: „Kui teie suudate kahe aastaga teha seda, mida praegu teete, mida siis teete viiesaja aasta pärast! Jumal saab teid palju kasutada. Rõõmustagem ja nautigem seda, mis teil on.“

Aastapäeval jagas Sõna Ivo Käsk, kuid enne seda palus ta ette Kompassi koguduse väiksed lapsed koos vanematega, et lapsi õnnistada. Laste õnnistamisel on neli eesmärki, rääkis Ivo. Esiteks täname Jumalat ja tähistame uue elu sündi, teiseks näitavad vanemad, et tahavad pühenduda kogu südamest ning kasvatada oma lapsi Jumala tundmises ja armus; kolmandaks näitab kogudus, et tahab lapsi tähele panna ja vanematele toeks olla ning neljandaks: iga vanem, kes armastab Jumalat, tahab pühendada oma lapsed Jumalale.

Pärast laste õnnistamise palvet paluti ette kõik õpilased ja õpetajad, et neile kooliteele õnnistusi paluda. „Ükskõik mida te õpite, tehke seda hästi ja Jumala kiituseks,“ ütles Ivo. Iga ettetulnu sai kingituseks markeri. „Elus on nii palju asju ja oluline on märkida ära see, mis on oluline.“

Jutluses rõhutas Ivo mõtet, et me oleme loodud koos elamiseks ning üksiolemine teeb meid haigeks. Rajades jutluse kirjakohale Jh 13:33–35, ütles Ivo, et alguses oli inimene üksi, siis tehti temale kaaslane ja tulid konfliktid ning lahkukasvamine, kuid jumalanäolisus inimeses taastatakse koguduses. „Jumal on nähtav koguduse kaudu, üksolemises. Lääne maailma individualismis esindab Jumala kogudus midagi täiesti teistsugust, otsides üksolemist ja jagamist.“

Jumalateenistus lõppes eestpalvesoovide nimetamise ja nende pärast palvetamisega. Pärast seda olid kõik palutud ühisele lõunale ja ühispildile.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat