Ellen White'i kirjutistel põhinev lastesari avaldas kolmanda hooaja

Avaldatud 9.9.2020, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistidel Brasiilias on uus vahend, et tutvustada oma lastele ja teistelegi adventliikumise ühe rajaja Ellen G. White’i töid. „Nicki kingitused“ on animasari, mis on suunatud lastele, kuid on sobilik igas vanuses inimestele. Hiljuti tuli välja sarja kolmas hooaeg.

Need, kes on vaadanud sarja kaht esimest hooaega, on õppinud märkimisväärseid fakte Ellen White’i elu ja piiblilugude kohta, millest on kirjutatud raamatus „Valitud“ – see on „Patriarhide ja prohvetite“ ümberjutustus. Kolmas hooaeg avaldati 4. septembril.

Sel hooajal toovad Nick ja tema pere kujutluse kaudu meieni Vana Testamendi tegelaste lood. Hooajas on viiteid raamatule „Prohvetid ja kuningad“. Sarja koordinaatori Helio Carnassale sõnul on uute osade keskmes kasvamine. „Videod on väga hea materjal õppimiseks. Käsikirjad on muutunud tugevamaks ja ühenduslülid Ellen G. White’i raamatute ning Nicki pere igapäevase elu vahel on kenasti esile toodud,“ ütles ta.

Carnassale töötab Lõuna-Ameerikas adventkoguduse sellises tööharus, mille vastutusalasse kuulub Ellen White’i pärandi avaldamine. Tema sõnul on sarja peamine eesmärk kujundada vaatajates, nii lastes kui ka täiskasvanutes, kes kogudusega alles tutvuvad, positiivne kuvand White’i isiku ja tema pärandi suhtes, kuna White on adventliikumise põhitõdede ja piibelliku arusaamise formeerumisel mänginud väga suurt osa. Ta soovitab vanematel kasutada seda materjali kogudusehariduse andmiseks ning lisas, et õpetajad saavad seda kasutada nii koolis kui kirikus koos teiste tegevustega, mis on seotud konkreetse osa sisuga.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat