Kuressaare kogudus osales õunakohvikute päeval

Avaldatud 16.9.2020, autor Külli Keel

Sellel aastal osales Kuressaare Adventkogudus oma kohvikuga Önneöun juba neljandat korda Saaremaa Toidufestivali raames õunakohvikute päeval. Kohvikus pakutakse igal aastal täiesti taimset toitu ning plaan on nõndaviisi jätkata nii, kuidas Jumal juhib. Seekord said menüüsse mõned toortordid, koogid, õunaroosid, kihiline topsimagustoit, burger peedi-sojahakkmassi kotletiga, kikerhernekarri ja veel muudki. Hoovi jalgvärava juurde paigutasime väikese eestpalvesoovide laua, olemas oli ka kirjandus- ja meenelaud.

Jumal kinkis meile väga kauni kuiva ilma, külastajaid oli üsna palju, ajakirjanikud käisid filmimas, pildistamas ja intervjuusid saamas. Meie vapper kokk ja asja peakorraldaja Lidia siis kenasti rääkis, mida me endast kujutame.

Lapsed voolisid plastiliiniga või joonistasid neile mõeldud laudade ääres.

Burgerite meisterdamise jaoks sai soetatud uus grill, mille abil valmis üle kahekümne burgeri. Järgmisel aastal on plaan pakkuda ka rukkiburgerit. Juba sel aastal soovis üks külaline burgerit ilma saiata, siis meister tegi – salatilehtede vahele kotlet ja kõik muu.

Paljud tulid ja nautisid meie mõnusat õhkkonda kauemgi kui vaid lihtsalt ülevaatamiseks.


Järgnevalt muljeid meeskonnast ja ka ühelt külastajalt

Saaremaa on ilus ja kodune paik ja kui seal on ka armsad inimesed, kellega koos midagi toredat ette võtta, on väga positiivne.

Mulle meeldib kaasa aidata sellistele ettevõtmistele, kus inimesed on üksmeelsed ja tahtlikud koostööle. Väga soe ja ühtne tunne jäi sellest ilusast päevast. Rahvast käis üsna palju ja toimetusi jagus kõigile. Tänu Taevaisale ilusa ja kuiva ilma eest.
Ulla-Marleen

Õunakohviku päev on kõigile hea võimalus koos midagi Jumalale teha. Minu jaoks on ühisprojektid hästi olulised, sest siis saame olla vabad ja osutada Jumalale täiuslikku teenistust ning täita oma osa. Hommikul ärgates oli juba tänutunne südames eeloleva päeva pärast. Ja tõesti, Jumal õnnistaski meid silmale nähtavalt.
Elna

Sel aastal oli mul hoopis teistsugune ülesanne, kui tavaliselt – valmistasin burgereid, mida ma polnud kunagi varem teinud. Midagi väga keerulist ei olnud: pidi jälgima, et kotlet ja saiad ära ei kõrbe ning külmaks ka ei jää. Muidugi tuli burger ühtseks tervikuks ka kokku panna.

Tagasiside burgerile oli üllatavalt positiivne. Kuna seekord jäi juust kahe silma vahele, siis järgmisel korral on kindel plaan see ka sinna vahele pista. Ehk saab veel maitsvam. 😋
Priit

Õunakohvikute päev annab võimaluse olla külalislahke. Olla kogudusena külalislahke – see on suur eesõigus, suur võimalus. Kogu päeva jooksul oli inimestel võimalus tulla, maitsta, küsida, vaadata ja mul on hea meel, et nad seda tegid. Mõni tundis huvi, mida meie kogudusemajas tehakse. Mitmeid kõnetasid piiblitekstid, mis olid laudade peal magnetitel. Olen Jumalale südamest tänulik iga inimese eest, kes meil külas käis, ja loodan, et mõnigi neist leiab tee ka meie piibliõppegruppi või jumalateenistustele. Samuti on selline ettevõtmine hea koostööharjutus koguduseliikmetele. Olen tänulik selle võimaluse eest.
Virve

Kodukohvikud on Eestis juba traditsiooniks kujunenud. Kogukonnad ootavad seda üritust ja rõõmustavad selle üle. Inimesed on kohvikut külastades heas tujus, nii rahulolevad ja seega ka vastuvõtlikud ning avatud. Kristlastele on see eriliselt lihtne viis minna välja oma kohvikuga, võttes vastu inimesi oma õue peal: otsides kadunuid, külvates, kuulutades ja armastust jagades selles keeles, mida meie ümber elavad inimesed mõistavad. Kuressaares on see eriline võimalus, teha kohvik kiriku aeda. Inimesed ei saa sealt läbi astuda ilma, et nad korra ei mõtiskleks selle paiga olemuse, sisu ja Looja peale.  Nii tore oli sellel aastal Kuressaare õunakohvikus abilisena osaleda. 🙂
Ruth

Meile väga meeldis. Kuna ettekujutus oli, et õunakohvikutes pakutakse vaid kooki ja magusat, siis üllatusin just soolases valikus. Kuna meie pere sööb igapäevaselt ikka liha, siis veganburger ja kikerhernekarri olid ootamatult maitsvad.

Külastame kindlasti ka järgmisel aastal ja siis ostame juba rohkem kooke koju kaasa. 😉
Külastaja Mirge

See on üks vahva üritus. Et asi toimiks, on tarvis kõiki lülisid, mis toimivad hästi. Palvetasin eelmisel nädalal, et oleks hea ilm ja üritus võiks korda minna. Kindlasti tegid seda teisedki. Oli suurepärane päev. Ikka tänu Taevaisale, meie tublile tiimile ja kohvikukülastajaile.
Ülle


Lõpus võtsime oma meeskonna kokku ja tänasime ühiselt Jumalat kordaläinud ning juhitud päeva eest, iga külalise eest ja kandsime ka laekunud eestpalvesoovid Jumala ette.

Kuna seekord Meerit ja Kevinit meiega polnud, siis täitsa igatsus oli – õppetund järgmiseks aastaks: tuleb aeg varakult ära broneerida.

Ootame innuga juba uut kohvikut, et Jumala kogudus võiks saada heas mõttes tuntuks Kuressaare linnas ning et rohkem ja rohkem inimesi leiaks tee Jumala juurde.

Innustame igat Eestimaa kogudust taolistest üritustest osa võtma igas Eestimaa paigas. Kuigi ettevõtmine pole kerge, õnnistab Jumal seda kogukonnale ning koostegemine lähendab kogudust terviklikumaks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat