Adventkoguduse ülikool on WSJ andmeil parima mitmekesisuse näitajaga kool USAs

Avaldatud 29.9.2020, allikas Adventist Review

Kolmandat korda viie aasta jooksul paigutus La Sierra ülikool Wall Street Journali (WSJ) iga-aastases koolide erisuste pingereas esimesele kohale. 

La Sierra ülikool jõudis pingerea tippu - selle pingerea puhul arvestatakse teaduskondade ja üliõpilaste mitmekesisust, rahvusvaheliste üliõpilaste osakaalu ja riiklikust fondist abi saavate üliõpilaste osakaalu. Ajakirja andmeil on bakalaureuseõppe tudengite seas 48 % hispaanlasi, 17 %  Aasia päritolu 12 % valgeid ja 7 % mustanahalisi tudengeid; 12,2 % tudengitest on pärit teistest riikidest. 

La Sierra ülikooli jõudmine pingerea tippu on kolmas kord alates 2012. aastast, teine kord oli 2018. aastal. Samas kategoorias teisele kohale asetus ülikool 2019. ja 2020. aasta nimekirjas.

"Meie ülikooli jõudmine erinevuste ja kaasamise pingerea tippu on hea uudis meie linnakule. Meil on eesõigus iga päev nautida seda mitmekesist inimeste seltskonda ning suhelda ja õppida üksteiselt, nii meie isiklik kui ka kollektiivne elu saavad sellest rikkamaks," ütles La Sierra ülikooli president Joy Fehr. "Oleme seadnud linnakus eesmärgiks kuulata üksteist ning tegutseda selle nimel, et toetada oma tudengeid."

Fehr selgitas, et viimase aja sündmuste ja riikliku rassismile keskendumise valgel on kool kaasanud tudengeid, et ka edaspidi pühenduda võrdsuse tagamisele, eriti mustanahaliste tudengite osas.

"Me oleme loonud sel sügisel kvartaalse meistritunni, mille keskmes on erinevused," ütles Fehr. "See on vaid üks näide meie ülikooli tegemiste pikast reast, mille eesmärk on tähistada meie erinevusi ning kasvamist nii üksikisikute kui ka kollektiivina."

"Meie kooli jaoks on oluline, et tudengid saaksid jätkata oma karjääri valitud alal ning jõuda oma unistuste saavutamiseni," ütles Fehr. 

Keskkond on üks neljast kategooriast, mida USA 797 kolledži ja ülikooli juures hinnatakse. Pingeritta pannakse ka koolide ressursikasutus, õpilaste kaasatus, milles arvestatakse ka seda, kui palju aega kulutatakse ühe õpilase õpetamiseks, õpilaste arvu teaduskonnas, avaldatud teadustöid, võlgnevusi ja kooli lõpetamist ning akadeemilist reputatsiooni.

USA 127 lääneosariikide ülikooli seas asetus La Sierra ülikool sotsiaalse mobiilsuse osas 17. kohale. Selle kategooria järgi hinnatakse, kuidas majanduslikult vähemate võimalustega tudengid jõuavad kooli lõpetamiseni. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat