Kanada adventistid soetasid põliselanike abistamiseks lennuki

Avaldatud 28.10.2020, allikas Adventist Review

Kui tänavu tähistati Kanadas lõikuspüha – nagu tavaliselt, ikka oktoobris – ütlesid Ontario adventistid, et neil on vaatamata keerulisele aastale palju sellist, mille eest tänulik olla. Üks suuremaid õnnistusi oli see, et lennuk Cessna 185, mis hangiti koostöös Adventist World Aviation’iga (AWA) on viimaks ometi tööks valmis.

Lennuk, mis saabus USAst Ontarios asuvale Oshawa lennuväljale, avab Ontario adventajaloos uue peatüki. Cessna soetati eesmärgiga abistada kaugelasuvate piirkondade inimesi tervise- ja humanitaarvaldkonnas. Avaliku tervise aruannetes on Kirde-Ontario piirkonnas elavate inimeste risk haigestuda elustiilihaigustesse riigi kõrgeim.

Lennuki vastuvõtmise tseremoonia peeti 9. oktoobril Oshawa lennuväljal. Osalejaid oli tulnud mitmest eri paigast. „Oleme Ontario kogudusejuhtidena teadlikud sellest, et meie riigi põliselanike seas põhjapiirkonnas on suuremad terviseriskid,“ rääkis adventkoguduse juht Ontarios Mansfield Edwards. “Vähi- ja veresoonkonnahaiguste arvud on seal olulisemalt kõrgemad kui teistes piirkondades, samuti puudutab see enesetappude määra. Sealsete piirkondade elanike oodatav eluiga on neli kuni viis aastat keskmisest lühem.“

Edwards selgitas, et adventkoguduse juhid leidsid nimetatud olukorra olevat vastuvõetamatu ning ebaausa selle piirkonna elanike suhtes. Nii otsustatigi selles osas midagi ette võtta. „Meie projekti alla mahub tervisliku elustiili koolitusi, põllumajandusprojekte ja teisi humanitaarteenuseid,“ selgitas ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat