Vietnam tunnustas adventkirikut

Avaldatud 9.11.2008, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide kogudus pälvis Vietnamis möödunud kuus riikliku tunnustuse, mis võimaldab kirikul legaalselt tegutseda.

Kirikujuhid kohtusid Ho Chi Minh City´s 22.-24. oktoobrini, et valida kirikule ametnikud esimesel ametlikul koosolekul peale 1975. aastat. 13 000 liikmega kiriku täitevkomitee otsib nüüd fonde, et osta maad piiblikooli rajamiseks Vietnamis.

”See on unistuse täitumine meie liikmete jaoks,” ütles pastor Khoi Tran külastades 29. oktoobril kiriku peakorterit USA-s.

Khoi osales 130 delegaadiga aset leidnud Vietnami ametlikul koosolekul, kus võeti vastu põhiseadus ja tegevusplaan järgnevaks neljaks aastaks.

”See sessioon oli oluline samm täitmaks nõutud legaalsed protseduurid kirikule tunnustuse saamiseks,” ütles Khoi.

Presidendiks valiti Tran Cong Tan, peasekretäriks Tran Thanh Truyen ning laekuriks Nguyen Thi Bach Tuyet.

”Me oleme palvetanud ja taotlenud kiriku tunnustamist 33 aastat,” ütles Khoi. „Nüüd on meil vabadus avaldada ja levitada kirjandust ning ehitada uusi kirikuid.”

Vietnamis on 50 linna ja provintsi, kuid ainult 20-s neist on adventistide tegevus, enamuses riigi lõuna- ja keskosas. Adventkirikul on hetkel 6 kirikuhoonet ning koos käib umbes 100 registreeritud gruppi.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat