Koguduse prohvetikuulutuste uurimise grupp pakub huvi külastajatele

Avaldatud 1.12.2020, allikas Adventist News Network

Kui Enric ja Natália Pinheiro esimest korda Brasiilia adventkogudusse tulid, tervitati neid uksel ja neile pakuti ühist piibliuurimist Taanieli või Ilmutusraamatu teemal. Paar, kellel oli juba mõnda aega olnud küsimusi just teise nimetatud raamatu osas, valis Ilmutusraamatu õppe.  

Kuus aastat tagasi mõistis Brasiilia keskkiriku piibliõpetajate grupp, et kogudusse on vaja luua grupp, mis on mõeldud külalistele, kuna hingamispäevakooli piibliõppematerjalid ei ole alati esimese korra külalistele arusaadavad.

Nüüd on selles rühmas Piiblit uuritud juba  mitu aastat ja grupi liikmed, kes on koguduses veel uued, on palunud, et asutaks keerulisemate teemade juurde. Nii on aeg-ajalt suurematest teemadest pause võetud, et uurida prohvetikuulutusi.

„Üsna pea saime aru, et inimeste huvi selliste uurimiste vastu on suur. Tavaliselt osalesid neis tundides peamiselt mitteadventistid, kuid peagi panime tähele, et ka adventistid hakkasid käima, olles väga motiveeritud prohvetikuulutuste kohta õppima,“ ütles koguduse liige ja üks grupi juhtidest Guilherme Giroto. Seepärast otsustati luua kaks õppeklassi, üks Taanieli ja teine Ilmutusraamatu jaoks.

Just sellesse konteksti saabusid Enric ja Natália. See ei olnud esimene kord, kui nad külastasid adventkogudust, küll aga sattusid nad esimest korda prohvetikuulutuste tundi – pärast seda, kui nad olid aastaid otsinud kogudust, mis järgiks Piiblis õpetatut.

„Me valisime selle tunni, , kuna me ei tea nendest piibliraamatutest palju ja me oleme otsinud võimalust õppida nende kohta,“ ütles Natália. „Olin siia tulles väga õnnelik, kuna koguduse liikmed võtsid meid hästi vastu. Nad pöörasid meile tähelepanu, mida me vajasime, ja me leidsime vastused oma küsimustele koguduse ja selle ajaloo kohta.“

Pärast mõningat aega õppimist mõistis paar, et see on kogudus, kuhu nad soovivad saada ristitud. „Me olime ikka veel natuke arglikud, aga pärast kohtumist pastor Jimiga olime rõõmsad tema lähenemise üle ja oma ristimissoovis veelgi kindlamad,“ sõnas Enric.

Enric ja Natália ristiti kogudusse 2019. aasta septembris ning nad jätkasid piibliõpinguid.

Kuue aasta vältel on nende prohvetikuulutuste kursuste kaudu tulnud ristimisele kümneid inimesi, samas kui teised on saanud uusi teadmisi nii Taanieli kui ka Ilmutusraamatu kohta. „Jutlused prohvetikuulutuste kohta on head, samuti tunnid interneti vahendusel, kuid parim õppimine on siiski koos ühes klassiruumis, otsides koos küsimustele vastuseid ja vahetades mõtteid,“ ütles Guilherme.

Igal hingamispäeval osaleb klassis umbes 40 inimest, kellest üle veerandi ei ole adventistid. Nende kahe raamatu õppimise tsükkel kestab umbes kaks aastat, pärast mida julgustatakse osalejaid liituma tavalise hingamispäevakooli tunniga, et õppida ka teisi teemasid ja vaimulikult edeneda.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat