Piibliõpilane kohtus oma juhendajatega esimest korda ristimisel

Avaldatud 16.12.2020, allikas Adventist Review

Tänavu on inimestevahelisi suhteid arendatud veebis ning miljonid, kes ei ole saanud teistega isiklikult kohtuda, on pidanud kolima virtuaalruumi, et pidada seal konverentse, koosolekuid ja pere- ning sõpruskonna kokkusaamisi.

Lõuna-Brasiilias elav Márcia Ribeiro on üks neist, kes kasutas oma ühiskondliku elu aktiivsena hoidmisel sotsiaalmeediat. Ühel päeval eriolukorra alguses sai Ribeiro oma sugulaselt lingi, mis kutsus seitsmenda päeva adventistide TV-kanalile Novo Tempo. Sel korral jutlustas evangelist Luis Gonçalves ning tema sõnum oli osa paasanädalast.

Ribeiro vaatas programmi ning vastas pastori kutsele saata telekanali WhatsAppi numbrile sõnum. Temaga võeti ühendust ning ta hakkas osalema kohaliku adventkoguduse piibliõppes. „Nad tutvustasid mulle Jeesust kui ainsat sõpra, kes saab meile pakkuda tingimusteta armastust,“ sõnas Ribeiro. „Mulle meeldis väga see tunne, kui olin Jeesusega ühenduses.“
Naisega võttis ühendust Porto Alegre koguduse vabatahtlik Richard Silva. Märtsis algasid Zoomi vahendusel piiblitunnid, mida pidasid juba kogenud piibliõpetajad Ronaldo Hausen ja Giovanni Pedruzzi.

„Piibel muudab meid. See aitab meil leida Jeesus Kristus, meie Looja, Issand ja Päästja,“ sõnas Pedruzzi. „See toob meile usku, rahu ning muudab inimese kogu elu. Selle protsessi käigus saavad väga palju kasu ka juhendajad, kuna nad õpivad isegi rohkem kui piiblitunni õpilased,“ lisas ta.

Piiblikursuse lõppedes palus Ribeiro, et ta ristitaks kogudusse. Ristimisteenistus oli novembri alguses ja sel päeval kohtus Ribeiro oma piibliõpetajatega esimest korda silmast silma.

„Márcia on mul esimene selline õpilane, kes on läbinud kogu kursuse virtuaalselt,“ ütles Hausen. „Mul oli suur rõõm temaga ristimispäeval lõpuks kokku saada ja teda isiklikult näha!“

Ribeiro tegutseb oma koguduses juba naistetöö vabatahtliku ja diakonissina. Ta sõnas, et on sel aastal õpitu üle väga õnnelik.

„Teadasaamine Jeesusest kui minu Jumalast ja see, et ma võtsin vastu sõnumi, et Temal on kontroll kõige, kogu universumi üle, on toonud minu ellu rahu. Lootus Tema teise tulemise kohta ja tõotus, et Ta paneb kurjusele piiri, on mind õnnelikumaks teinud.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat