Brasiilias soovitakse edendada usuvabaduse-alast haridust kogudustes

Avaldatud 3.2.2021, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Lõuna-Ameerika divisjoni koguduseliikmed soovivad edendada adventistide õpet usuvabaduse vallas, et arutletaks usuvabaduse rolli üle kohalikes kogudustes ja usklike elus.

„Parim viis usulise sallimatusega võidelda on mõista, et see on meie tänapäeva maailmas probleem, mis põhjustab vägivalda ja usulist vihkamist,“ sõnas Ida-Brasiilia uniooni avalikkussuhete ja usuvabaduse juht Heron Santana.

Santana sõnul on oluline, et kogudusel oleks koht, kus nende teemade üle arutleda ning seetõttu kutsuti ellu Forlir (Regional Forum on Religious Freedom), piirkondlik usuvabaduse foorum. Forlir on kogunemispaik vabatahtlikele, kes on valmis töötama usuvabaduse kaitsmise ja edendamise valdkonnas. Foorum annab kirikutele võimaluse töötada selle nimel, et usuvabadus saaks nii kohalikus koguduses kui ka kogukonnas rohkem kõlapinda.

 „Kaitstes usuvabadust ei kaitse me üksnes üht peamist inimvabadust, vaid me jagame kristlastena oma armastava Looja iseloomu – Tema lõi meid oma näo ja kuju järgi ja seega lõi Ta meid vabaks,“ rääkis Santana.

Brasiilia Bahia osariigis on Forlir loodud juba kolmes piirkonnas. 2021. aastal on eesmärk jõuda veel teistessegi paikadesse ja osariikidesse. See teade toodi avalikkuse ette 21. jaanuaril, mil Brasiilias tähistati usuvabaduse kaitsmise päeva.

Euroopas ja USAs tähistatakse usuvabaduse päeva 27. oktoobril.

See uudis on tõlgitud Adventist News Network’i kodulehelt.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat