Poola terviseminister andis adventistist arstile aumärgi

Avaldatud 8.2.2021, allikas TEDNews

Poola terviseminister andis 2. veebruaril üle autasud panuse eest tervisehoiutöös, teiste seas sai autasu ka adventistist arst Tomasz Karauda.

Dr Karauda annetas fondile „Doktorilt doktorile“ koostöös Kulczyki fondiga üle 20 miljoni Poola zloti (pea 5 miljonit eurot). Nende vahendite eest osteti pea 60 tonni kaalunud kaitsevahendeid, mis anti üle Poola arstidele, kes vajasid seda varustust väga.

Poola terviseministri telefonikõne teatega, et talle on selline autasu omistatud, tuli dr Karaudale väga ootamatult. „See äramärkimine tähendab minu jaoks veelgi rohkemat motivatsiooni ja märki Jumalalt, et ma lähen õiges suunas – aidata päästa inimeste tervist ja elu,“ selgitas dr Karauda.

"Nähes enda ümber nii palju surma, panin tähele, et oluline on olla inimestele lähedal. Paljud on väga-väga üksikud ja oma pühendumisega olen saanud hoida ära vähemalt mõne üksijäämise – see auhind on pühendatud neile inimestele. See on pühendatud ka neile minu patsientidele, kes on surnud,“ rääkis dr Karauda.

Aumärk, mis dr Karaudale anti, omistatakse inimestele, kes on panustanud tervisekaitsesse. Auhinda saab anda ühele inimesele üks kord elus.

See uudis on tõlgitud Trans-Euroopa divisjoni kodulehelt.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat