Kogudused abistavad inimesi kriisist väljumisel

Avaldatud 4.3.2021, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide kogudus oli üks 21 usukogukonnast, kes käis kohtumisel Austraalia peaministri Scott Morrisoni ja teiste riigijuhtidega, et arutada COVID-19 kriisiga kaasnevate küsimuste üle.

22. veebruaril toimunud koosoleku eesmärk oli saada parem arusaamine valitsuse prioriteetidest COVIDi-järgses Austraalias, aga panna paika ka strateegiad ning võimalused, mille kaudu kohalikke kogukondi toetada. Kogudused sõnastasid ühise kokkuleppe, kus on sõnastatud nende pühendumine koostööle valitsusega, et inimesi kriisist väljumisel abistada.

Adventkoguduse esindaja Michael Worker võõrustas valitsuse opositsioonijuhti Anthony Albanese’d (pildil) ning tutvustas talle oma töövaldkonda. Worker, kes on Austraalia koguduste uniooni peasekretär, ütles, et oli julgustav näha, kuidas nii opositsiooni kui ka koalitsiooni „poliitikud tunnistavad, kui oluline on koguduste ja usugruppide tervise- ja haridustöö ning vaeste ja haavatavate kodanike abistamine“.

„Nad mõistavad, et usukogukonnad on oluline osa Austraalia ühiskonnast, ning otsitakse võimalusi, kuidas teenusepakkumise valdkondades rohkem koostööd teha,“ sõnas ta.

Koostööprojekti algatajad olid usukogukondade juhid, kes on mures, et pärast pretsedenditut aastat seisavad paljud austraallased silmitsi majanduslike, vaimsete ja emotsionaalsete pingetega. Kogudusejuhid rõhutasid, et on pühendunud kogukonna ülesehitamisele ning abivajajate abistamisele.

Peaminister tunnustas kogudusi, kes panustavad heategevusse, kuna see on oluline osa Austraalia ühiskonnast.

Valitsuse teenuste ja kindlustusminister Stuart Robert ütles, et valitsus üksi ei suuda tagada kõiki teenuseid, kuid usuorganisatsioonid teevad nõrgemate abistamisel väga olulist tööd.

Peaminister sõnas koosoleku lõppedes, et COVID-19 on teinud palju hävitustööd, ning sõnas, et maailm ei ole midagi sellist näinud alates 1930ndate majandussurutisest ja  II maailmasõjast.

„Meid innustatakse 1Tm 2:2, et palvetaksime oma valitsejate eest ja kristlastena on meil kohustus teha kõik, mis meie võimuses, teenides vähemaid vendi,“ sõnas pastor Worker.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat