Adventkiriku ametnik nimetati uueks Jamaika kindral-kuberneriks

Avaldatud 15.1.2009, autor Adventist News Network

Veteranist adventkiriku juht Kariibidel nimetati kuuendaks kindral-kuberneriks Jamaikal. Adventkiriku kohaliku uniooni president, 58-aastane Patrick Linton Allen vahetab välja kindral-kuberner sir Kenneth Hall´i, kes soovis möödunud aastal ametist lahkuda tervislikel põhjustel, teatas riigi peaminister Bruce Golding Jamaika esindajatekojale.

Allen asub uude ametisse veebruari lõpuosas, ütles Golding.

Määratuna Elizabeth II poolt, teenib Allen kuninganna otsese esindajana Jamaika tseremooniatel, nagu näiteks parlamendi avamisel ning riigi aumärkide üleandmisel. Kuigi tegemist on mitte-poliitilise positsiooniga, lubab Jamaika põhiseadus kindral-kuberneril määrata ametisse riigiametnikke.

Allen ütles, et tema adventusk „toetab” tema uut rolli. „Iga minu otsus, mille ma tegema pean, saab olema langetatud õigluses ja kaastundes,” ütles ta.

Restoratiivõigus saab olema üheks valdkonnaks, millele Allen plaanib tähelepanu pöörata, töötades sedasi Jamaika õigussüsteemis kurjategijaid ning ohvreid vahendades. Allen ütles, et ta jagab adventkiriku presidendi Jan Paulseni pühendumist ühiskondlikule õiglusele ning lubas pühendada oma juhtimise ja mõju rõhutamaks inimõigusi ja kogukonna kaasamist.

Ülemaailmse adventkiriku presidendi büroo väljastas pöördumise, õnnitledes Allenit tema uues ametis. „Me palume Jumala jätkuvate õnnistuste pärast, kui ta asub täitma oma ühiskondlikku vastutust,” oli avalduses kirjas.

Nimetades seda ametissemääramist „ajalooliseks, ütles kiriku Inter-Ameerika divisjoni president Israel Leito, et kuninganna otsus valida ametisse Allen, väljendab adventkiriku positsiooni Jamaikal. Peaaegu üks kaheteistkümnest elanikust Jamaikal on adventist ning kirikut hinnatakse ühiskondliku töö poolest ja koostöö pärast valitsusega kuritegevuse vastu võitlemisel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat