Adventistist kaplan osales USA presidendi ametissevannutamisel

Avaldatud 26.1.2009, allikas Adventist News Network

USA valitsuse ametnikud ning kodanikud, kes kogunesid möödunud teisipäeval osa saama president Barack Obama ametissevannutamisest, kogesid USA senati kaplani Barry C Blacki sõnul nii mõndagi uut, kuid toetusid siiski ka 200 aastat püsinud traditsioonile juhatada uue presidendi töö sisse palves.

„Erinevalt kõnedest, palve ei ole osa draamast,“ ütles adventistist kaplan Black. „Palved peaksid olema sügavalt sisemusest tulevad ning siirad.“

Black pidas ise alguspalvuse Kapitooliumil aset leidnud ametissevannutamisele järgnenud lõunasöögil. Black ütles, et mõned võivad pidada selliseid riiklikel sündmustel aset leidvaid palveid formaalsuseks või traditsiooniks ja samas teised peavad neid põhiseadusevastasteks ning kiriku ja riigi lahususe printsiipi rikkuvaks.

Black ise usub, et nende riigi vajadus palve järele on suurem kui kunagi varem. „Riigi rajajad, vaatamata nende pühendumisele hoida riik ja kirik lahus, nägid vaimuliku dimensiooni vajadust valitsemises.“

Oma aastatepikkuses teenistuses vaimulikuna riigi juhtide seas väitis Black, et on võimatu eraldada inimese vaimulikkust tööst, mida ta teeb. „Mul on võimalus suhelda mõnede kõige andekamate inimestega, keda ma tean, ja nad on huvitatud minu arvamusest nende teemade osas, mida nad siin väitlevad. See privileeg ja vastutus on kainestav ja väga-väga huvitav,“ ütles Black.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat