Tartus toimus seminar „Majapidaja ameti taastamine“

Avaldatud 6.10.2009, allikas Meie Aeg

Teisipäeval, 6. oktoobril toimus Eesti Liidu keskuses Tartus seminar koguduse majapidaja ameti rollist ja ülesannetest, mida pidas Seitsmenda Päeva Adventistide Peakonverentsi resursside osakonna asedirektor Jean-Luc Lezeau.

Jean-Luc Lezeau tutvustas majapidaja ametisse süvenedes, et raha ja materiaalseid varasid mainitakse Piiblis kõige enam, võrreldes näiteks ka usu, armastuse või palvega. „Raha on oluline teema Piiblis,“ ütles ta. „Sellepärast, et rahal on oluline osa meie elus. Ja ta on esimene võistleja Jumala positsiooni pärast meie südames. Jeesus ütles mitmel korral, et me ei saa teenida korraga mammonat ja Issandat.“

„Ressursside kasutamine ja majapidaja amet on palju tähtsam kui raha. Meie käes olevateks ressurssideks on aeg, meie talendid, varalised omandid ja meie ihu, kui Püha Vaimu tempel,“ selgitas Lezeau.

1966. astal ülemaailmase adventkiriku juurde loodud osakonna valdkondade hulka arvati need neli teemat, kuid laiema arutelu tagajärjel on mõistetud, et meie koguduse ressursside mõistmisel on tegelikult vaja käsitleda praktiliselt kõike, millega kokku puutume ja mida omame.

Kui majapidajaks olemine piirdub vaid raha küsimustega, siis langeme tänapäeva kultuuri poolt seatud lõksu, kus on ülekaalus materialistlik maailmavaade, selgitas Lezeau. Sel juhul tajutakse seda kui tehingut. „Sa annad midagi, et saada midagi vastu.“

Lektor selgitas, et majapidamise vana arusaamise asemele on tulnud uus piibellik põhimõte. Kui vana arusaamise kohaselt tähendas see valdavalt kümnist ja annetusi, siis uue arusaamise järele on see eluviis. See on kristliku jüngerluse elutähtis osa. Vana arusaamise kohaselt oli kogudusel vaja raha ning laekurite ülesanne oli annetuste suurendamine. Uus piibellik põhimõte on aga õpetus piibellikust majapidamisest – Kristuse valitsusest.

Seminarist võtsid osa koguduste pastorid, vanemad, kassapidajad ja mitmed valdkonnast huvitatud liikmed.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat