2010. aasta hommikvalveraamat valmis

Avaldatud 29.12.2009, allikas Meie Aeg

Aasta viimaseks hingamispäevaks jõudis koguduste müügilettidele 2010. aasta hommikvalveraamat „Imed hommikusöögiks“, mille tarvis tekstide kogumist alustati 2008. aasta alguses. „Imed hommikusöögiks“ on Seitsmenda Päeva Adventistide Eesti koguduste liikmete kogemuste ja mõtete kogumik, kuhu kõik soovijad said oma tekste saata. Raamatukaante vahele kirjutas oma mõtteid 121 inimest.

Idee selline kogemusteraamat välja anda sai alguse juba mõni aasta tagasi. 2008. aastal tõlgiti eesti keelde kirjandusevangelistide kogemustel põhinev hommikvalve „Armu imed“ – sellest raamatust hakkas jõudsamalt kasvama ka Eestimaise ja eestipärase hommikvalveraamatu koostamise mõte. Nüüd ongi esimene taoline raamat trükivalgust näinud. Raamatu tiraaž on 800 eksemplari ja seda saab osta kõigist adventkogudustest 100 krooni eest. Kui tavaliselt oleme harjunud hommikvalvet ostma kvartalite kaupa, siis seekord on terve aasta hommikumõtisklused ühtede kaante vahel.

Raamatu toimetaja Averonika Beekmanni sõnul on kirjutajate ring väga kirju: on noori ja vanu, mehi ja naisi, pereinimesi ja üksikuid. Kõigi nende inimeste kogemused on erinevad ja ainulaadsed, innustades lugejaid enda elus pisikesi ja ka suuri asju tähele panema, märkama seda, mis kiiruses kaotsi kipub minema – Jumala igapäevast ligiolu, Tema head tahet meie elus. „On olnud suur rõõm seda raamatut koostada, olen tänulik kõigile, kes aktiivselt kaasa lõid, ja ka neile, kes raamatu ilmumise nimel muud moodi, ka oma palvetega, kaasa aitasid,“ ütles toimetaja.

Kogumiku on välja andnud Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit. Raamatukaante kujundaja on Kerstin Ploompuu, küljendaja Indrek Ploompuu ja keeletoimetaja Mati Ploompuu. Raamatut saab osta koguduste raamatulettidest, aga ka www.advent.ee e-poest. Aastavahetuse eel on „Imed hommikusöögiks“ hea kingiidee.

Jaga Facebookis
Lingid
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat