Kuressaare adventkoguduse pastor Ivo Käsk pälvis kodanikupäeva aumärgi

Avaldatud 26.11.2010, allikas Meie Aeg

Peaminister Andrus Ansip ja siseminister Marko Pomerants andsid täna Tallinnas Kuressaare adventkoguduse pastorile ja MTÜ Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskuse Kuressaare varjupaiga juhile Ivo Käsule kodanikukohuse silmapaistva täitmise eest kodanikupäeva aumärgi.

Peaminister Andrus Ansip ütles oma sõnavõtus, et kodanik ei ole oma riigis kui klient, sest klient ei pea vastutama. «Kodanik vastutab oma valikute õigsuse eest, vastutab oma tegevuse või
tegevusetuse eest. Teie ei ole käitunud kui teenuse tarbijad,» vahendas Postimees Online peaministri sõnu. «Olete olnud eeskujuks paljudele inimestele. Olete teinud oma igapäevast tööd eeskujulikult. Aitäh teile!»

Ivo oli üks seitsmeteistkümnest, kes kodanikupäeva aumärgi sai, ja teda tutvustati laureaatide seas järgnevalt: “Ivo Käsk, kes on andnud läbi MTÜ Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus uue hingamise Kuressaare turvakodule, mille eesmärk on pakkuda kogu Saare maakonna omavalitsustele ja nende elanikele erinevaid sotsiaalteenuseid, mille sihtgrupiks on eelkõige sõltuvusprobleemidega ja vanglast vabanenud inimesed.”

Ivo asus Kuressaare varjupaiga etteotsa 2006. veebruaris. “Kui me 2006. aatsal varjupaiga üle võtsime, oli see väga kehvas olukorras, linn tahtis seda sulgeda. Seal, kus oli siis lihtsalt “pommiauk”, on nüüd peaaegu väljaehitatud kaasaegne varjupaik ja toimiv teenus ja seda on tehtud kodanikualgatuse korras,” rääkis Ivo.

“Minu jaoks tähendab see tehtud töö eest tunnustust. Oleme seal mitu aastat punninud ja on hea meel, et see sellisel tasemel kellelegi korda läheb,” ütles Ivo. “Meie ühingu visioon edasise osas on seda teenust laiendada, et leida võimalusi sotsiaalelupindade tekitamiseks, kuhu varjupaiga elanikud saaksid varjupaigast välja liikuda ja elada omaette.”

Ivo õpib Usuteaduse Instituudi magistrantuuris diakoonia ja sotsiaaltöö korraldust ja peaks lõpetama hiljemalt 2011.aasta sügisel.

Ivo kandidatuuri kodanikupäeva aumärgi saamiseks esitas siseministeeriumile Saare maavalitsus. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat